Manchester United viert de enige treffer tegen Luton
NOS VoetbalAangepast

Ten Hag loopt schorsing op bij zuinige zege United, Spurs in blessuretijd kopje onder

Voor Manchester United zit het eindelijk weer eens mee. De geplaagde ploeg van Erik ten Hag, die eerder deze week nog pijnlijk met 4-3 verloor van FC Kopenhagen in de Champions League, versloeg nummer zeventien Luton Town met 1-0.

Ten Hag liep in de slotfase tegen een gele kaart aan, toen hij protesteerde bij een ingooi. Het is al de derde prent van het seizoen voor de Nederlandse coach, na eerdere kaarten tegen Arsenal en Tottenham Hotspur. Daardoor volgt een automatische schorsing, Ten Hag mist na de interlandperiode de uitwedstrijd tegen Everton.

De oud-trainer van Ajax berustte in zijn schorsing. "Tot op zekere hoogte moet je beslissingen accepteren, dat geldt ook voor mij", zei Ten Hag. "Ik heb een uitstekende staf die mij goed kan vervangen tegen Everton."

United was op Old Trafford de betere ploeg, maar kon de wedstrijd niet voortijdig beslissen. Enorme kansen waren in de eerste helft niet besteed aan Rasmus Hojlund en Alejandro Garnacho, maar tien minuten voor rust was het dan toch raak. Uit een afgeslagen corner belandde de bal voor de voeten van centrale verdediger Victor Lindelöf. De Zweed ramde de bal keihard in de touwen.

Gele kaart voor Ten Hag

United bleef na rust dominant, maar Luton hield tot de laatste seconde hoop op een stunt. Bij Luton deed de 23-jarige Nederlandse middenvelder Tahith Chong het laatste half uur mee.

Tottenham verspeelt voorsprong in extremis

Voor Tottenham Hotspur ging het wel mis in de slotsecondes. Het bezoek aan Wolverhampton Wanderers leek een 0-1 zege te gaan brengen, maar de invalbeurt van Pablo Sarabia zette de boel volledig op zijn kop en bracht de thuisclub een 2-1 overwinning.

Eric Dier van Tottenham baalt na een treffer van Wolves

De Londense formatie had met een volle buit de leiding in de Premier League overgenomen van Manchester City, dat zondag in de Britse hoofdstad de degens kruist met Chelsea. Maar de 'Spurs' bleven nu met een fikse kater achter.

Tottenham, dat het de rest van het jaar moeten stellen zonder de aan de hamstring geblesseerde Micky van de Ven, kende een vliegende start. Al na iets meer dan twee minuten was het raak. Dejan Kulusevski speelde met een balletje achter het standbeen langs Pedro Porro aan, die vervolgens Brennan Johnson aan een intikker hielp.

Na de pauze was het aan Wolves-doelman José Sá te danken dat een knal van Giovani Lo Celso niet in de bovenhoek verdween. Maar in plaats van 0-2 stond er even later 1-1 op het scorebord. De net ingevallen Sarabia nam een pass van Matheus Cunha met rechts aan en volleerde de bal in één vloeiende beweging met links in de korte hoek.

En daarmee was de koek nog niet op in het Molineux Stadium. Na een snel genomen vrije trap op het middenveld bediende Sarabia met een prachtige pass Mario Lemina, die in de zevende minuut van de extra tijd onberispelijk afrondde: 2-1.

Matchwinnaar Mario Lemina

Het is al de derde keer dit seizoen in de Premier League dat een ploeg in de extra tijd het tij weet te keren. De Spurs slaagden daar thuis tegen Sheffield United in en Manchester United kwam tot dat huzarenstukje in het thuisduel met Brentford. Ook in deze gevallen werd het van 0-1 alsnog 2-1.

Arsenal langszij bij Manchester City

Arsenal kwam door een 3-1 thuisoverwinning op Burnley in punten op gelijke hoogte bij koploper Manchester City. De Belg Leandro Trossard opende in de blessuretijd van de eerste helft de score. Joshua Brownhill bracht de nummer negentien kort na rust weer langszij, maar even later was het al weer 2-1 door William Saliba. De derde Arsenal-treffer kwam een kwartier voor tijd op naam van de Oekraïner Oleksandr Zintsjenko.

Newcastle verzuimde naar de vijfde plek te klimmen. De uitwedstrijd tegen Bournemouth ging met 2-0 verloren dankzij twee treffers van voormalig Vitesse-spits Dominic Solanke.

De stand in de Premier League

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl