NOS Voetbal

Weer een nederlaag, maar Ten Hag gelooft in ommekeer: 'Dit gaat draaien'

Ten Hag boos op scheidsrechter na verlies: 'Twee onterechte goals tegen'

Erik ten Hag blijft hopen om een ommekeer bij Manchester United, dat door 4-3 nederlaag bij FC Kopenhagen op de laatste plek in de poule staat in de Champions League. "Er komt een moment in het seizoen dat het in ons voordeel zal omdraaien."

"Dit team is veerkrachtig, het hele seizoen al. Zoveel beslissingen die voor ons verkeerd uitpakken, zoveel blessures en toch zie ik vechtlust en geestdrift. We blijven doorgaan, want ik ben er zeker van dat dit gaat keren."

De Nederlandse trainer, die door de tegenvallende start van Manchester United dit seizoen (achtste in de Premier League, pas één zege in de Champions League en al uitgeschakeld in de League Cup) onder druk staat, vindt dat zijn team onevenredig veel tegenslag moet incasseren, ook weer tegen Kopenhagen.

Boos over beslissing scheidsrechter

De rode kaart voor Marcus Rashford vlak voor rust bij een 2-0 voorsprong veranderde alles volgens Ten Hag. "De scheidsrechter en de VAR waren zo lang bezig om er rood van te maken. En dan krijg je daarna ook nog eens twee doelpunten tegen, waarvan de eerste buitenspel is en de tweede uit een penalty."

Rashford krijgt de rode kaart na een overtreding

Tegen zoveel tegenslag valt volgens de Nederlandse trainer niet op te spelen. "We hebben in vier wedstrijden vier keer een strafschop tegen gekregen, waarvan er drie op zijn minst omstreden waren."

Desondanks blijft hij optimistisch. "We speelden goed tegen Kopenhagen, begonnen sterk en domineerden het spel. De eerste twintig minuten waren de beste van het seizoen. Zelfs met een man minder hielden we controle over de wedstrijd."

Britse media zijn mild

De meeste Britse media zijn mild voor Ten Hag en zijn club na de zoveelste teleurstelling. De BBC prijst op de eigen website de manier waarop de Nederlandse manager zijn ploeg na het rood voor Rashford wist te organiseren en zelfs met 3-2 voorkwam.

"Als het stof is neergedaald, zal het deze periode en de vergelijkbare periode in de eerste helft zijn die Ten Hag zal gebruiken om te laten zien dat zijn gehavende en gekneusde ploeg inderdaad vooruitgang boekt, zij het langzaam."

The Times voegt eraan toe: "Hoewel United in de eerste helft zijn beste aanvallende voetbal van het seizoen speelde, slaagden ze er op de één of andere manier in om te verliezen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl