NOS Wielrennen

EK-kampioene Van Empel startte met negatieve gedachtes: 'Opeens kwam ik erdoorheen'

Fem van Empel reed zondag vol overmacht naar een nieuwe Europese titel veldrijden, maar dat ging helemaal niet zo makkelijk als het eruit zag, vertelde de Brabantse na afloop. "Ik reed met veel negatieve gedachtes."

Van Empel pakte al in de eerste ronde een voorsprong op haar concurrenten en leek vanaf het begin zonder zorgen rond te rijden. Maar niets bleek minder waar. "Ik had het juist vrij lastig in het begin. Ik was afgeleid, er gingen allerlei gedachtes door mij heen, vooral negatieve gedachtes."

Welke gedachtes het precies waren, zei de veldrijdster niet. "Maar het was wel lastig voor mij om de positieve vibe erin te houden. Hoe dat komt? Ik heb geen idee, misschien is het toch onzekerheid, het was alleen maar negatief in mijn hoofd."

Zeven uit zeven

Die onzekerheid is nergens voor nodig. Elke race die Van Empel reed dit jaar, won ze. Het was zondag in het Franse Pontchâteau al haar zevende overwinning dit seizoen. En dat terwijl het weer alle kanten op schoot.

Er was vooraf veel wind, maar tijdens de race scheen de zon en begon het later alsnog te regenen. "Dat wende wel hoor, tijdens het rijden. Maar de verkenning vooraf had ik vandaag niet veel aan", lachte Van Empel.

Na het prolongeren van de Europese titel gaat de 21-jarige veldrijdster nu even haar rust nemen. "Ik had het plan om in Parijs te rijden, maar ik neem nu even rust. Dat is wel nodig. Ik hoop rond Kortrijk (eind november, red.) weer terug te zijn in het veld."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl