NOS Voetbal

Oranje op jacht naar tweede zege op Schotland in vijf dagen: 'Puntjes op de i zetten'

De Nederlandse voetbalsters vervolgen hun olympische missie dinsdag in Glasgow. Daar staat opnieuw een Nations League-confrontatie met Schotland op het programma, de tegenstander die vrijdag in Nijmegen al met 4-0 werd verslagen.

Een ruime zege, maar van onderschatting in de return zal geen sprake zijn, verzekert Daniëlle van de Donk. "Ik onderschat eigenlijk nooit een team. Dat moet je gewoon niet doen, dat is inderdaad een valkuil. Elke wedstrijd is anders. Zij gaan er volle bak op, want zij moeten winnen. Maar wij moeten er gewoon staan, wij zijn het betere team."

Van de Donk 'wil slordigheden eruit' in tweede wedstrijd tegen Schotland

Aan Oranje, dat aan kop gaat in de groep, dat andermaal te laten zien. Al schortte er vrijdag nog wel wat aan, vindt de middenvelder. "We kunnen nu mooi de puntjes op de i zetten en het beter doen dan de vorige keer, nog beter. We waren een beetje slordig na de 1-0. Dat hoeft niet. Het zijn gewoon persoonlijke fouten. Die moeten eruit. Dan ga je nog lekker voetballen en gaat het nog lekkerder."

Of Van de Donk aan de aftrap zal staan, is echter nog de vraag. De training van dinsdagmiddag begon bondscoach Andries Jonker met alle 23 vrouwen, maar vier speelsters hielden het voortijdig voor gezien. Onder wie de speelster van Olympique Lyonnais die samen met Caitlin Dijkstra, Kerstin Casparij en Lineth Beerensteyn rondjes ging lopen.

Jonker maakt zich geen zorgen om blessures: 'We hebben er meer dan elf'

Maar Jonker maakt zich niet druk over eventuele de personele problemen. "Ik denk dat vrijdag weer aantoonde dat het WK goed is geweest voor de ontwikkeling van het team. Wij zijn inmiddels zo ver dat als belangrijke en gevestigde waarden als Dominique Janssen en Victoria Pelova niet meedoen, er niet zo veel aan de hand is. Dan komen er anderen in die het ook goed kunnen invullen. Dat geeft natuurlijk rust en vertrouwen."

Over wat er op dinsdagavond beter moet, is Jonker het eens met Van de Donk: "De slordigheden moeten eruit. Dat hebben we na de WK al geconstateerd met zijn allen. Datgene waar we goed in zijn, het spelen met balbezit, moet nog beter. De afgelopen wedstrijden was het al goed, maar het moet nog steeds beter, als we het onszelf makkelijker willen maken."

Om zich te kwalificeren voor de Olympische Spelen in Parijs moet Oranje de finale van de Nations League bereiken. In de groep strijdt Nederland met Engeland om de bovenste plek, die recht geeft op een plek in de halve finales.

  • NOS
    Stand in de groep van Nederland

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl