Zwoegen in regen levert Fortuna Sittard en FC Utrecht allebei één punt op

Bekijk de samenvatting van Fortuna Sittard - FC Utrecht

Na negentig minuten zwoegen in de regen zijn Fortuna Sittard en FC Utrecht met één punt niet erg opgeschoten. Dat het 0-0 bleef was vooral te danken aan de doelmannen Ivor Pandur en Vasilios Barkas. Zo stopte Barkas een penalty van Fortuna-spelmaker Alen Halilovic, de grootste kans van de wedstrijd.

FC Utrecht voetbalt zich maar moeilijk uit de gevaarlijke plekken onder in de eredivisie. Na de thuiszege op Ajax vorige week (4-3) had het bij een zege in Sittard op een gelijk aantal punten kunnen komen met Fortuna, zo ergens bovenaan het rechter rijtje. Maar nu blijft het onderin bungelen.

Fortuna staat na het gelijkspel elfde. Grootste tegenvaller voor Sittard was het uitvallen van Inigo Córdoba. Na Tijjani Noslin de tweede flankspeler die Fortuna kwijtraakt door een blessure.

De stand in de eredivisie op de avond van 28 oktober

Bij FC Utrecht begon Ryan Flamingo opnieuw als verdedigende middenvelder. De 20-jarige jongeling speelt liever als centrale verdediger, zei hij, maar werd door Ron Jans weer op het middenveld gezet, hopend dat het spektakel tegen Ajax kon worden herhaald. Maar het werd een moeizame avond.

Hoewel het duel nog aardig begon, met kansen over en weer en een redelijk tempo, zakte het niveau lelijk in naarmate de wedstrijd vorderde en het harder en harder ging regenen.

Taylor Booth en Inigo Córdoba in duel in de regen in Sittard

Het werd een duel waarin eigenlijk alleen nog doelmannen konden uitblinken. En dat deden ze. Utrecht-rechtsback Hugo Novoa liep de bal met z'n knie bijna in eigen doel, maar doelman Barkas stond op te letten en redde gestrekt in de hoek.

Met de rust in aantocht kreeg Utrecht meer vat op de wedstrijd en drukte het de thuisploeg naar achteren. Fortuna-verdediger Rodrigo Guth redde ternauwernood een bal van de lijn, waarna Pandur de bal nog over het doel bokste.

Aloude voetbalwet

De grootste mogelijkheid van de wedstrijd op een doelpunt kwam van elf meter. Kaj Sierhuis kreeg kort na rust een niet te missen kans, maar miste toch toen hij finaal over de bal heen maaide.

Barkas is Halilovic de baas

In de rebound van die misser belandde een geplaatst schot met buitenkant links van Halilovic op de hand van Can Bozdogan. Penalty, zei scheidsrechter Bas Nijhuis resoluut. Halilovic ging zelf achter de bal staan en werd hard geconfronteerd met een aloude voetbalwet dat je niet een door jezelf veroorzaakte penalty moet nemen. Barkas dook de penalty uit de hoek.

Zo leverde het regenachtige duel tussen Fortuna en Utrecht een matige avond voor het publiek, maar wel eentje waarover doelmannen Pandur en Barkas best tevreden kunnen zijn.