Koploper PSV fluitend langs Fortuna en blijft foutloos in eredivisie

Bekijk de samenvatting van PSV - Fortuna Sittard

PSV heeft in de eerste competitiewedstrijd na de interlandbreak eenvoudig gewonnen van Fortuna Sittard. De Eindhovenaren wonnen met 3-1. De enige treffer van Fortuna kwam uit een strafschop van Kaj Sierhuis in blessuretijd. Voor PSV hadden Guus Til, André Ramalho en Johan Bakayoko toen al gescoord.

PSV is na de simpele zege nog foutloos in de eredivisie en is met 27 punten uit 9 duels koploper.

Eerste opwinding

De eerste opwinding voor het publiek kwam er na negen minuten. Een corner van Veerman kwam laag over de grond bij Hirving Lozano, keeper Ivo Pandur had moeite om het geblokte schot te vangen, maar dat lukte in tweede instantie toch. Even later scoorde Luuk de Jong, maar hij deed dat zo opzichtig met de hand dat er door de meeste supporters niet eens werd gejuicht.

Na 18 minuten werd er wel een geldig doelpunt gemaakt. Bakayoko legde een crossbal van Lozano beheerst terug op Til, die bij de eerste paal de 1-0 tegen de touwen schoot. Het betekende alweer de vierde treffer voor de middenvelder, die dit seizoen niet altijd kan rekenen op een basisplaats.

Guus Til viert zijn goal met Jordan Teze

PSV ging op jacht naar een tweede treffer, maar tot hele grote kansen kwam de ploeg van Peter Bosz niet. Al kwam Jordan Teze in de tweede helft goed door, maar zijn voorzet werd door Rodrigo Guth net voordat Guus Til kon binnenlopen weggetikt.

In de tweede helft was er hetzelfde beeld. PSV was veel beter, zonder echt grote kansen te creëren. Tien minuten na rust was het voor de tweede keer raak. Ramalho kopte een corner van Joey Veerman kiezelhard binnen.

Bekijk hieronder de reacties van aanvaller Bakayoko, trainer Peter Bosz (PSV) en trainer Danny Buijs (Fortuna Sittard):

Na die treffer was het voor PSV zaak de wedstrijd zonder kleerscheuren uit te spelen. Zo werd Hirving Lozano gewisseld door Yorbe Vertessen. De Mexicaan speelde vanaf het begin omdat Noa Lang geblesseerd was.

Eretreffer Fortuna

Johan Bakayoko zorgde nog voor een opleving na 77 minuten. Zijn schot ging via de voet van Loreintz Rosier in de kruising. Vertessen had Fortuna nog meer pijn kunnen doen. Hij kreeg de bal van Ricardo Pepi, maar schoot net voorlangs.

In de slotfase kreeg PSV nog een treffer tegen. Sierhuis benutte een strafschop voor Fortuna Sittard.