Noa Lang
NOS Voetbal

Hamstringblessure Lang ernstiger dan gedacht, PSV moet hem voorlopig missen

Noa Lang is niet op tijd hersteld van zijn hamstringblessure om zaterdagavond in actie te kunnen komen tegen Fortuna Sittard. Dat vertelde Peter Bosz tijdens een persconferentie in aanloop naar dat duel.

"Waarschijnlijk blijft dat ook niet tot dit weekend beperkt en zijn we hem langer kwijt", gaf Bosz aan. Hoe lang dat precies is, kon hij niet vertellen. "Zijn blessure is ernstiger dan we hadden gehoopt", was het enige wat hij daarover kwijt wilde.

Weinig vakantie

De 24-jarige buitenspeler krijgt rust van PSV. "Hij heeft deze zomer ook maar amper vakantie gehad, een paar dagen. Dat is een slechte basis om mee te beginnen. Daardoor is het nu even te veel voor hem en doen we een stapje terug."

De voetbalwereld klaagt regelmatig over de overvolle speelkalender, die volgens veel voetballers de boosdoener is van blessures. Bosz: "We moeten daar zo goed en kwaad als het gaat, mee omgaan. Als je drie dagen tussen twee wedstrijden hebt, is dat prima te verteren."

In de speelkalender worden nu steeds vaker slechts twee rustdagen opgenomen, een dag minder. "Als je dat soms vier keer achter elkaar hebt, weet je dat de kans op blessures groot is."

Door de afwezigheid van Lang mist PSV de komende tijd een van zijn belangrijkste aanvallers. Hij was al goed voor vijf doelpunten en één assist bij de Eindhovense ploeg.

'Lozano ander type dan Lang'

Door de afwezigheid van Lang zal waarschijnlijk Yorbe Vertessen of Hirving Lozano starten tegen Fortuna. "Daarom hebben we een goede, brede selectie", legt Bosz uit.

Lozano is wel een ander type voetballer dan Lang. Bosz: "Noa is een speler die veel in de bal komt en dan zijn dribbels inzet. Lozano speelt wat directer richting de goal."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl