Oppermachtig PSV wint ruim bij Sparta, maar verliest Oranje-international Lang

Bekijk de samenvatting van Sparta Rotterdam - PSV

PSV gaat als koploper van de eredivisie de interlandperiode in, met de maximale score van acht overwinningen in acht wedstrijden. De ploeg van Peter Bosz zegevierde bij Sparta Rotterdam: 0-4.

Voor Noa Lang én bondscoach Ronald Koeman was het een vervelende middag. De Oranje-international viel geblesseerd uit.

Diezelfde Lang liet in de beginfase onder het toeziend oog van onder anderen ex-PSV'er Xavi Simons op de tribune nog zijn klasse zien. Vanaf een meter of twintig schoot hij snoeihard op de lat. Even later raakte PSV opnieuw de lat, dit keer via een kopbal van verdediger Olivier Boscagli.

Frustratie Lang

Lang maakte halverwege de eerste helft melding van hamstringklachten en liet zich in de 35ste minuut vervangen. Vol frustratie liep de aanvaller naar binnen. Hij moet zich maandag melden in Zeist voor de interlandperiode met het Nederlands elftal, maar een afmelding lijkt onontkoombaar.

Noa Lang voelt aan zijn been

Met Hirving Lozano bracht Bosz niet de minste invaller binnen de lijnen. Enkele minuten voor rust leek Luuk de Jong met een prachtige kopbal de ban te breken voor PSV, maar op advies van de VAR werd de goal afgekeurd omdat Malik Tillman daarvoor Jonathan de Guzman tegen de grond had geduwd.

Openingsgoal

Tillman maakte zijn fout na rust goed. Via Lozano en De Jong kwam de bal bij de Amerikaan en die behield in de 51ste minuut de rust en schoot koeltjes de openingsgoal binnen. Even daarvoor had Spartaan Camiel Neghli met een schot voorlangs PSV nog doen schrikken.

• NOS
    Stand eredivisie
  • ANP
    Bakayoko viert de 0-2 met Ramalho
    De Jong viert de 0-1 met Tillman

Johan Bakayoko maakte met een schitterende uithaal de tweede goal en uit de rebound van een schot van Guus Til maakte invaller Yorbe Vertessen het derde doelpunt. Sparta-keeper Nick Olij, die zich maandag voor het eerst bij Oranje meldt, moest in de slotfase ook een vierde goal incasseren.

Olij stopte een strafschop van De Jong, maar in de rebound scoorde de aanvoerder van PSV alsnog. Het deed niets af aan een prima optreden van de keeper van Sparta. Met enkele fraaie reddingen had hij tegen een oppermachtig PSV een grotere nederlaag voorkomen.