Max Verstappen in Mexico
NOS SportAangepast

Verstappen verslagen door Ferrari's in verrassende kwalificatie GP Mexico-Stad

Max Verstappen was de snelste in de drie vrije trainingen, maar niet in de kwalificatie voor de Grand Prix van Mexico-Stad. De Nederlandse wereldkampioen werd verrassend verslagen door twee Ferrari's. Charles Leclerc (die vorige week ook pole pakte in Austin) en Carlos Sainz waren sneller, Verstappen vertrekt morgen vanaf plek drie.

Al was dat nog even afwachten, want de jury boog zich na de laatste kwalificatiesessie over een incident in Q1, toen Verstappen wel erg langzaam de pitstraat verliet, een file veroorzakend. Een gridpenalty van drie plaatsen had de straf kunnen zijn. Na het bekijken van de beelden oordeelde de wedstrijdleiding dat er geen straf hoefde te worden gegeven.

Verstappen ging in Q3 met 1.17,263 aan de leiding, toen Leclerc plots met 1.17,166 de snelste tijd neerzette. Ook Sainz (1.17,233) dook nog onder Verstappens tijd. In een alles-of-nietspoging in de slotfase kon Verstappen niet meer onder de rappe Ferrari's duiken.

In Mexico is de kwalificatie zeer belangrijk, omdat inhalen op het krappe circuit erg lastig is. Vaak wordt de race gewonnen door de coureur die op zondag als eerste door de eerste bocht heen is.

Goede slipstream

"Dit is een moeilijke baan in de kwalificatie, want je hebt hier weinig grip. Dan is een foutje snel gemaakt", verklaarde Verstappen. "Dan glijd je weg en verniel je je banden. Een perfecte ronde neerzetten is hier echt heel lastig. Dat lukte mij niet, maar het is iets wat bij dit circuit hoort."

Toch heeft de drievoudig wereldkampioen nog steeds goede hoop op de overwinning te hebben. "Er moeten nog een hoop rondes verreden worden, morgen worden de punten verdeeld", sprak hij koel.

Charles Leclerc begint zondag op pole

"In de laatste sector hadden we helaas wat problemen en ging het niet zoals ik had gewild. Natuurlijk begin je liever op de eerste plek. Maar nu heb ik een goede slipstream naar de eerste bocht."

Net zo verrassend als de pole voor Ferrari was de vierde tijd voor Daniel Ricciardo. De coureur van AlphaTauri, pas net hersteld van een gebroken hand, staat morgen naast Verstappen op de tweede startrij.

Pérez vijfde

Voor eigen publiek kon Sergio Pérez opnieuw niet overtuigen. De Mexicaanse teamgenoot van Verstappen klokte de vijfde tijd.

Voor Lando Norris werd de kwalificatie een mislukking. Doordat hij eerst een snelle ronde moest afbreken en later moest remmen vanwege een gele vlag, kwam de coureur van McLaren niet verder dan de negentiende plek.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl