Robin van Persie omhelst Arne Slot bij het kampioenschap afgelopen seizoen
NOS Voetbal

Wordt Van Persie assistent Slot bij Feyenoord? 'Ligt niet voor de hand'

Robin van Persie is nog niet benaderd om assistent te worden van hoofdtrainer Arne Slot bij Feyenoord. De club zoekt een opvolger voor Marino Pusic, die gisteren hoofdtrainer werd bij het Oekraïense Sjachtar Donetsk. De naam van Van Persie valt veelvuldig.

"Ik zie in mijzelf een hoofdtrainer, daar ben ik wel over uit", zegt Van Persie desgevraagd. "Ik ben ook loyaal. Ben nu bezig met mijn eigen staf (bij Feyenoord onder 19), die is ook grotendeels door mij samengesteld. Dus een overstap naar het eerste elftal ligt niet voor de hand."

Als Van Persie benaderd wordt, zou hij daar dus echt over moeten nadenken? "Ja, zeker."

Van Persie staat niet te springen om assistent te worden: 'Ben loyaal naar mijn staf'

Als trainer van de onder 19 van Feyenoord verloor Van Persie vanmiddag tegen Lazio zijn foutloze status in de Youth League. Op sportpark 1908 naast De Kuip werd het 2-2.

Het jeugdteam van Feyenoord, met daarin onder anderen het Slowaakse toptalent Leo Sauer, won eerder wel van Celtic (3-0) en Atlético Madrid (2-1). Van Persie is erg gehecht aan zijn ploeg.

"Het is héél erg bijzonder voor een onder 18- of onder 19-team om acht, negen stafleden in vaste dienst te hebben. Dat vind ik heel sterk van Feyenoord. En dat is mij heel veel waard. Wat betekent dat voor hen als ik de stap naar het eerste elftal zou zetten?"

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl