Botic van de Zandschulp
NOS Sport

Van de Zandschulp breekt na bijna half jaar alweer met coach Groeneveld

Nog geen half jaar nadat Botic van de Zandschulp met Sven Groeneveld is gaan samenwerken, breekt hij alweer met zijn coach.

"Er is in overleg met elkaar besloten dat er onvoldoende basis is voor een verdere samenwerking in 2024", aldus het management van de nummer 65 van de wereld. Groeneveld ontbrak maandag al bij de eersterondepartij van Van de Zandschulp in Bazel, waarin de Nederlander won van Roberto Bautista Agut.

De samenwerking tussen Van de Zandschulp en Groeneveld begon afgelopen mei, toen Van de Zandschulp nog de 29ste plaats op de wereldranglijst bezette.

Blessureleed

Van de Zandschulp kent mede door blessureleed een wat teleurstellend seizoen. Op geen van de vier grandslamtoernooien kwam de 28-jarige Nederlander verder dan de tweede ronde. Hij haalde wel de finale van het graveltoernooi van München.

Nog maar een maand geleden sprak Van de Zandschulp, ondanks de moeizame start, het vertrouwen uit dat hij met Groeneveld in 2024 mooie dingen kon gaan beleven. "Ik wil aan Sven laten zien waartoe ik in staat ben, wat ik in mijn mars heb. Dat heb ik nog niet kunnen doen", zei hij.

"Het is voor Sven ook lastig. Hij wil aan dingen werken, maar we moeten eigenlijk met een soort handleiding trainen, omdat je niet alles kan doen wat je wil doen."

Groeneveld begeleidde eerder wereldtoppers als Roger Federer, Michael Stich, Monica Seles, Maria Sjarapova en Mary Pierce, maar was op de ATP- en WTA Tour nooit eerder aan een Nederlander verbonden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl