NOS Sport

Van de Zandschulp blij met nieuwe coach Groeneveld: 'Hoop dat hij me meer rust kan geven'

  • Franklin Stoker

    volgt Roland Garros in Parijs

  • Franklin Stoker

    volgt Roland Garros in Parijs

Botic van de Zandschulp kreeg direct een opgewekte reactie van Sven Groeneveld toen hij de coach een aantal weken geleden belde over een voorstel tot een samenwerking.

De tennisser, die in februari brak met zijn coach Peter Lucassen, en de ervaren Groeneveld spraken vervolgens na het toernooi van Miami een aantal keer met elkaar en een nieuwe samenwerking was geboren.

Van de Zandschulp over Groeneveld: 'Hij reageerde verrast toen ik hem belde'

"Sven was verrast dat ik hem belde, omdat je tegenwoordig vaak managementbureaus hebt die potentieel nieuwe trainers benaderen", vertelt Van de Zandschulp aan de vooravond van zijn eersterondepartij op Roland Garros.

"Hij vond het fijn dat ik hem zelf belde. Je hebt dan ook een betere klik met iemand, dan wanneer iemand anders dat voor je doet."

Groeneveld en Van de Zandschulp hebben de afgelopen weken goed aan elkaar kunnen wennen. Ze verbleven twee weken in Rome, waar Van de Zandschulp met Robin Haase het tot de finale van het dubbelspel schopte.

Sven Groeneveld

De tennisser en de coach trainen sinds woensdag twee keer per dag in Parijs. "Ik hoop dat hij zijn ervaring kan overbrengen op mij en mij meer rust kan geven", vertelt Van de Zandschulp.

'Match made in heaven'

Als iemand een baken van rust kan zijn, dan is het Groeneveld wel, zo vertelde Esther Vergeer eerder over haar ervaringen met de coach. Van de Zandschulp, die op de tennisbaan soms mentaal wisselvallig kan zijn, en Groeneveld lijken dus op voorhand een 'match made in heaven'.

Bovendien bevindt Van de Zandschulp zich in de fase van zijn loopbaan waarin hij de volgende stap richting de toptwintig hoopt te zetten. Groeneveld weet op basis van zijn ervaringen met topspelers, bij de mannen en vrouwen, wat daarvoor wordt gevraagd.

"Iedere trainer heeft zijn eigen aanpak. Ik merk dat Sven vooral vanuit de speler denkt en dat hij niet elke speler op dezelfde manier benadert. Ik vind dat zelf heel prettig", legt Van de Zandschulp uit.

Niet beschikbaar

Het scheelde overigens weinig of Groeneveld was niet eens beschikbaar geweest voor Van de Zandschulp. De trainer was in maart namelijk tijdens de toernooien van Indian Wells op proef bij het Tsjechische tennistalent Linda Fruhvirtová. Maar van een samenwerking kwam het niet.

Van de Zandschulp wil 'wisselvallig' gravelseizoen goed afsluiten in Parijs

Van de Zandschulp speelt maandagmiddag in Parijs tegen de Argentijnse qualifier Tiago Tirante, een voormalig nummer één bij de junioren.

"Ik weet nog niet zoveel van hem. Dus ik zal het met beelden van YouTube moeten doen. Het is jammer dat ik hem niet hier heb zien spelen, maar dat gebeurt wel vaker als je onbekende spelers treft. Dat hoort erbij."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl