NOS VoetbalAangepast

Schrikmoment op training Oranje, maar blessure Kaptein valt mee

De blessure die Wieke Kaptein dinsdag opliep tijdens de training van het Nederlands voetbalelftal in Zeist opliep blijkt behoorlijk mee te vallen. De schrik bij de speelsters was aanvankelijk nog groot toen de 18-jarige middenvelder van FC Twente met veel pijn op de grond bleef liggen en gilde van de pijn.

"Na aanvullend onderzoek lijkt er geen sprake te zijn van een ernstige blessure. Wieke zal bij de groep blijven en werken aan haar herstel", meldt de KNVB woensdagavond. Met Danique Noordman van Ajax is er wel een extra speelster opgeroepen.

Schrikken op training Oranje: Kaptein raakt geblesseerd aan schouder

Kaptein maakte afgelopen zomer als jongste Oranje-international ooit, zowel bij de mannen als bij de vrouwen, haar WK-debuut. Ze was toen 17 jaar oud. Inmiddels heeft Kaptein al vier interlands op haar naam.

Ook Marisa Olislagers voltooide de training niet. Zij voelde zich niet helemaal lekker, maar is naar verwachting gewoon inzetbaar tegen Schotland.

Schotse teamgenootjes

Het Nederlands elftal speelt komende week twee Nations League-groepswedstrijden tegen Schotland. Vrijdag in De Goffert in Nijmegen en dinsdag op het imposante Hampden Park in Glasgow.

Voor Daphne van Domselaar (Aston Villa) zijn het wedstrijden met een speciaal tintje. "Ik heb wel wat Schotse teamgenootjes", zegt de keepster, die wekelijks in Engeland samenspeelt met Rachel Corsie en Kirsty Hanson.

"Natuurlijk ken ik ze beter dan onze trainers, dus ze hebben me wel gevraagd waar we ze kunnen pakken. In welke hoek de penalty's genomen worden? Oeh, goede vraag. Daar ga ik even over nadenken."

Van Domselaar en Roord delen info over Schotten: 'Welke penaltyhoek? Goede vraag...!'

"Een pittig ploegje", weet Jill Roord, die bij Manchester City speelt en de meeste Schotse speelsters in haar loopbaan regelmatig tegenkwam. "Volgens mij waren ze best goed tegen Engeland. Er zit veel vuur in de ploeg, het is ook best een stugge ploeg. Maar uiteindelijk moeten we gewoon ons eigen spel spelen. En dan zijn we beter."

Terugkeer Miedema

De eerste Nations League-wedstrijd tegen België ging verrassend verloren, daarna tankte Oranje vertrouwen met een overwinning op vice-wereldkampioen Engeland. Om door te stoten zijn twee zeges op de Schotten welkom.

Een meevaller is de terugkeer van Vivianne Miedema bij de selectie, al was ze de laatste maanden langs de lijn wel degelijk betrokken bij Oranje. Roord is blij met Miedema's terugkeer, ook speelt ze in dezelfde zones als haar. "Viv en ik hebben altijd samen gespeeld. Als 9 en 10 en ook een beetje om elkaar heen. We vinden het fijn om samen te spelen. Ik hoop dat ze snel weer wedstrijdfit is."

Oranje staat na twee speelronden gedeeld tweede met Engeland, achter België. De winnaar van de poule van vier plaatst zich voor de finaleronde, waarin een ticket voor de Olympische Spelen van volgend jaar in Parijs te verdienen is.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl