Dominique Janssen tijdens het WK eerder dit jaar
NOS VoetbalAangepast

Geblesseerde Janssen voorlopig niet bij Oranje, Miedema wel weer terug in Zeist

De Nederlandse voetbalsters zijn in Zeist bijeengekomen om zich voor te bereiden op de komende Nations League-duels met Schotland. De meest opvallende afwezige is Dominique Janssen.

De verdedigster is wel opgenomen in de 24-koppige selectie voor de wedstrijden tegen Schotland, maar sluit voorlopig niet aan bij Oranje vanwege een blessure die ze opliep in de wedstrijd tussen haar club Wolfsburg en Hoffenheim.

Janssen maakte in dat duel een eigen goal, waarna ze in de tweede helft voor de aansluitingstreffer zorgde. Later moest ze de strijd met een blessure staken.

"Geen heel ernstige blessure, maar ze kan voorlopig niet spelen en dat is vervelend", zei de bondscoach na de training van Oranje op maandag. "Vrijdag komt ze wel naar Nijmegen (waar Nederland tegen Schotland speelt, red), dan zien we verder."

Geen vervanger opgeroepen

Het is een flinke aderlating voor de verdediging voor Oranje. Met Sherida Spitse, die eigenlijk geen verdedigster is, en de nog redelijk onervaren Caitlin Dijkstra is de spoeling toch al dun achterin. Bondscoach Andries Jonker roept geen vervangster op voor Janssen.

Andries Jonker

"Daarvoor hebben we naar Jong Oranje gekeken, maar hebben besloten daar niemand van op te roepen", aldus Jonker. "Daar zit Aniek Nouwen bij, maar zij is niet topfit en heeft bij Chelsea weinig gespeeld. Zij zit juist bij Jong Oranje om topwedstrijden te kunnen spelen tegen Jong Spanje en Jong Italië. In ons eigen groep hebben we mogelijkheden."

Miedema keert terug

Oranje-topscorer Vivianne Miedema zal na een lange revalidatieperiode haar rentree op het trainingsveld in Zeist maken. Miedema scheurde vorig jaar december haar kruisband en maakte afgelopen zondag na 312 dagen haar rentree bij Arsenal.

Op haar Instagram-pagina plaatste Miedema een bericht over haar lange revalidatieproces. "Het was moeilijk om mijn lichaam weer te kunnen vertrouwen", schreef de 27-jarige spits. "Maar na meerdere ups and downs kreeg ik het vertrouwen en het verlangen terug om mijn rentree op het veld te maken."

Nederland staat na twee speelronden op drie punten. De 2-1 nederlaag in België werd gevolgd door een verrassende 2-1 thuiszege op vice-wereldkampioen Engeland. De winnaar van de poule van vier plaatst zich voor de finaleronde waarin een ticket voor de Olympische Spelen van volgend jaar in Parijs te verdienen is.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl