De verdachte Bretly Dorder naar wie de politie op zoek is
In samenwerking met
Rijnmond
NOS NieuwsAangepast

25.000 euro uitgeloofd in klopjacht op Bretly Dorder

Het Openbaar Ministerie looft een beloning uit van 25.000 euro voor de tip die leidt tot de aanhouding van Bretly Dorder. Vermoed wordt dat er mensen zijn die weten waar de 24-jarige Dorder is of die hem hebben gezien.

De man, die geen vaste woon- of verblijfplaats heeft, wordt verdacht van betrokkenheid bij een schietincident dat 1,5 week geleden het leven kostte van een 60-jarige psychiater. Afgelopen vrijdagnacht zou Dorder in Zutphen een 32-jarige man hebben neergestoken.

Zaterdag deelde de politie de volledige naam en foto's van Dorder in een oproep om naar hem uit te kijken. Dat doet de politie alleen bij voortvluchtige personen die als "extreem gevaarlijk" worden gezien. "Het is van het grootste belang dat hij snel wordt aangehouden om verdere incidenten te voorkomen", zei de politie.

Mensen die hem zien, krijgen het advies hem niet te benaderen, maar meteen 112 te bellen.

Openbaar vervoer

Sinds de oproep van de politie zijn tientallen tips binnengekomen van mensen die denken dat ze Dorder hebben gezien. Uit alle tips maakt de politie op dat hij veel met het openbaar vervoer reist, vooral met de trein.

Alle tips worden volgens de politie serieus onderzocht. Op zaterdag gaf een tip bijvoorbeeld aanleiding om met een arrestatieteam een huis in Doetinchem binnen te vallen. Volgens regio-omroep Rijnmond zou Dorder daar mogelijk verblijven bij een familielid, maar hij werd niet gevonden.

Gisteren kwam de Duitse politie in actie. Een vrachtwagenchauffeur zei dat hij hem had gezien in de buurt van de dorpen Brünen en Marienthal in de deelstaat Noordrijn-Westfalen, op zo'n 25 kilometer van de Nederlandse grens. Maar Dorder werd opnieuw niet gevonden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl