NOS NieuwsAangepast

Vuurwapengevaarlijke Bretly Dorder niet gevonden bij klopjacht in Doetinchem

De politie heeft gisteravond laat in de Doetinchemse wijk Dichteren gezocht naar de voortvluchtige Bretly Dorder. De verdachte van een dodelijke schietpartij in Rotterdam en een steekincident in Zutphen werd niet gevonden bij de klopjacht.

De Dienst Speciale Interventies (DSI) deed een inval in een woning aan de Hof van Rome in Doetinchem. Straten werden afgesloten en met behulp van speurhonden werd de wijk doorzocht. Ook zocht de politie op daken naar de verdachte.

De zoektocht naar Dorder gaat vandaag verder, meldt de politie. Afhankelijk van tips en uitkomsten van het politieonderzoek wordt besloten waar zal worden gezocht, zegt een woordvoerder.

Bekijk hier hoe de inval gisteravond verliep:

Arrestatieteam zoekt moordverdachte in woning in Doetinchem

De politie had gistermiddag de foto en naam van de verdachte vrijgegeven en riep op om naar hem uit te kijken. De 24-jarige Bretly Dorder heeft geen vaste woon- of verblijfplaats en is volgens de politie uiterst gevaarlijk.

Mogelijk heeft hij een vuurwapen bij zich. Daarom vraagt de politie mensen die denken te weten waar hij is, om 112 te bellen om de locatie door te geven en de man niet zelf te benaderen.

Ook waarschuwt de politie mannen om geen online afspraak met de verdachte te maken. Bekend is dat hij via chatboxen als Bullchat contact zoekt met andere mannen voor seksafspraken. De politie vraagt mannen die op die manier in aanraking met hem zijn geweest om zich direct te melden. Of de activiteit van Dorder op chatboxen te maken heeft met de twee slachtoffers, laat de politiewoordvoerder in het midden.

De verdachte Bretly Dorder naar wie de politie op zoek is

Bij een woningbrand in Rotterdam vond de brandweer vorige week een zwaargewonde man met een schotwond. Hij overleed ter plekke. Het bleek te gaan om de bewoner van het pand, een psychiater van 60. Getuigen hadden een knal gehoord en zagen kort daarna dat er brand woedde in het appartement.

Het steekincident in Zutphen van afgelopen vrijdag- op zaterdagnacht volgde op een ruzie in een woning. Het slachtoffer, een man van 32, raakte lichtgewond, kon ontsnappen en de politie alarmeren.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl