De Zuid-Afrikaanse rugbyer Eben Etzebeth is op het WK de Fransen te snel af
NOS Sport

Zuid-Afrika troeft Frankrijk op WK in zinderend rugbyduel op een punt af

De Zuid-Afrikaanse rugbyers hebben zich op het WK geplaatst voor de halve finales. De titelhouder rekende in het Stade de France in een spannend en hoogstaand duel af met gastland Frankrijk: 28-29.

Eerder op de avond schaarde ook Engeland zich bij de laatste vier door Fiji met 30-24 te verslaan. Argentinië en Nieuw-Zeeland bereikten zaterdag al de halve finales.

De zinderende eerste helft van Frankrijk en Zuid-Afrika was, met zes try's, weergaloze passes en snoeiharde tackles, smullen voor de liefhebbers van toprugby. Met een 22-19 ruststand was er bovendien nog niets beslist.

Rentree Dupont

Bij Frankrijk maakte sterspeler Antoine Dupont zijn rentree. Eerder dit WK brak hij zijn jukbeen, maar hij slaagde er toch in fit te zijn voor de beslissende fase van het WK. Dupont kon tegen Zuid-Afrika echter geen vuist maken.

Dit zei Antoine Dupont voor de wedstrijd over het herstel van zijn blessure.

Franse sterspeler Dupont terug van gebroken jukbeen, kan kwartfinale WK spelen

Vreemd was het niet dat na de rust het tempo wat lager lag. Frankrijk liep uit naar 25-19, maar na een knappe try van Eben Etzebeth en een conversie van Handré Pollard was het plots 25-29.

Thomas Ramos bracht het verschil terug tot een punt, maar daarna trokken de Zuid-Afrikaanse 'Springbokken' een muur op waar de Fransen niet meer doorheen kwamen.

Halve finales

De halve finale tussen Argentinië en Nieuw-Zeeland wordt vrijdag om 21.00 uur gespeeld in het Stade de France in Saint-Denis.

Engeland en Zuid-Afrika staan zaterdag om 21.00 uur in hetzelfde stadion tegenover elkaar in de andere halve eindstrijd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl