Antoine Dupont loopt een breuk in het gezicht op in de WK-wedstrijd tegen Namibië
NOS Sport

Ondanks gebroken jukbeen wil Franse aanvoerder WK rugby (nog) niet verlaten

Enkele weken rust, dat is over het algemeen het medische advies dat wordt gegeven aan iemand met een gebroken jukbeen. Maar waar deze blessure in de meeste contactsporten een automatische afwezigheid van twee tot drie weken betekent, doet het rugby zijn naam als brute sport andermaal eer aan.

Antoine Dupont, de aanvoerder van het Franse team, kwam donderdagavond tijdens het WK-groepsduel met Namibië frontaal in botsing met het hoofd van Johan Deysel. Dupont liep daarbij een breuk in het gezicht op en verliet het veld in tranen.

Het WK duurt nog vijf weken, Dupont heeft nog hoop dat hij aan spelen toekomt.

Blessure overschaduwt historische zege

De 96-0 overwinning was de grootste overwinning ooit van de Fransen, maar de zege werd overschaduwd door de blessure van Dupont. "We zijn extreem bezorgd", zei trainer Fabien Galthié na de wedstrijd over zijn sterspeler, terwijl die in het ziekenhuis onderzocht werd.

Na een nacht slapen ziet het er wat positiever uit. Dat Dupont een breuk heeft opgelopen, staat vast. Maar hij blijft bij de WK-selectie, meldt de FFR. De rugbybond denkt 48 tot 72 uur nodig te hebben om de lengte van zijn afwezigheid vast te kunnen stellen.

Het is aan Dupont en zijn arts om te bepalen of hij nog in actie kan komen, benadrukt de FFR, maar ze hopen tijdens dit WK nog altijd een beroep te kunnen doen op de aanvoerder. Daarbij zal ook meespelen dat Romain Ntamack, een andere belangrijke speler, in de voorbereiding op het toernooi uitviel met een knieblessure.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl