Frankrijk wint de eerste wedstrijd op het WK in eigen land
NOS Sport

Rugbyers Frankrijk starten WK in eigen land met ruime zege op All Blacks

De Franse rugbyers zijn het wereldkampioenschap in eigen land zeer goed gestart. Grootmacht Nieuw-Zeeland werd tijdens het openingsduel in een kolkend Stade de France met 27-13 verslagen.

Het tiende wereldkampioenschap rugby opende vrijdagavond met een topaffiche. Een duel tussen twee favorieten voor de wereldtitel. Voor Les Bleus is het doel duidelijk. De eerste wereldtitel ooit moet worden binnengehaald. Frankrijk haalde al drie keer de finale (1987, 1999 en 2011), maar de eindstrijd winnen lukte nog nooit.

Om het toernooi goed te beginnen, moest er gewonnen worden van de All Blacks, die al drie wereldtitels op zak hebben.

Nieuw-Zeeland doet de Haka voor de openingswedstrijd

De wedstrijd ging behoorlijk gelijk op. Bij rust stonden de Fransen één punt voor. In de tweede helft kantelde de wedstrijd. De All Blacks namen een voorsprong van vier punten. Maar de Fransen, die in een zeer goed gevuld stadion speelden, gaven niet op.

De Franse ploeg werd hartstochtelijk toegejuicht en nam de wedstrijd weer in eigen hand. Damian Penaud bracht Frankrijk weer aan de goede kant van de score en full-back Thomas Ramos zag zichzelf daarna veelvuldig terug op het scoreformulier. Hij mocht voor zijn land zeven penalty's nemen en schoot er daarvan vijf raak. Uiteindelijk liepen de Fransen uit naar 27-13.

Full-back Thomas Ramos scoort een penalty voor Frankrijk

Er doen twintig landen mee aan het WK, onderverdeeld in vier poules. De beste twee ploegen van elke groep gaan door naar de kwartfinales, die in oktober worden gehouden. De finale is op 28 oktober, eveneens in het Stade de France.

Buiten Frankrijk en Nieuw-Zeeland worden ook Ierland en Zuid-Afrika tot de kanshebbers voor de wereldtitel gerekend. Nederland heeft zich niet geplaatst voor het WK in Frankrijk.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl