Ozzie Albies ontwijkt een aanworp in het vierde duel met Philadelphia Phillies.
NOS Sport

Geschiedenis herhaalt zich voor honkballer Albies: sterk seizoen, toch uitgeschakeld

Ronkende resultaten uit het verleden bieden geen garantie op succes. En toch lijkt de geschiedenis zich vaak te herhalen. Beide clichés zijn van toepassing op honkballer Ozzie Albies, die vannacht als laatste vertegenwoordiger van het Koninkrijk der Nederlanden werd uitgeschakeld in de play-offs van de Major League.

De binnenvelder kende met Atlanta Braves een van de beste reguliere seizoenen van de laatste jaren. Van de 162 wedstrijden wonnen de Braves er liefst 104, waarmee het met afstand de sterkste ploeg van het seizoen was.

In de play-offs gelden echter andere wetten. Dat bleek ook nu weer: vannacht gingen de Braves - net als vorig jaar - ten onder tegen Philadelphia Phillies.

Gewaarschuwd

Albies en de Braves hadden gewaarschuwd moeten zijn. Vorig jaar ging Atlanta als titelhouder ook al sensationeel ten onder tegen Philadelphia, dat destijds in het reguliere seizoen 14 wedstrijden minder hadden gewonnen.

En ook dit jaar wonnen de Phillies 14 duels minder dan de Braves en bereikten de Division Series tegen de Braves pas nadat ze in de vorige ronde hadden afgerekend met Miami Marlins.

Maar dat Philadelphia gevaarlijk uit de hoek kan komen met supersterren als Trea Turner en Bryce Harper, daar was iedereen in Atlanta van doordrongen.

De spelers van Philadelphia Phillies vieren feest na hun derde en beslissende overwinning op Atlanta Braves.

In het eerste duel van de best-of-five-serie viel het publiek in Atlanta al stil toen de Braves thuis geen vuist wisten te maken tegen de Phillies en met 3-0 verloren. Een duel later werd nipt gewonnen (5-4), mede dankzij een blunder van Harper bij het honklopen.

Atta Boy, Harp!

Orlando Arcia, de Venezolaanse kortestop van de Braves, wreef Harper zijn fout na afloop nog eens flink in door hardop in de camera te roepen 'Atta Boy, Harp! (Goed gedaan, Harp!)'.

Eenmaal in Philadelphia voor de derde wedstrijd haalde Harper zijn gram. Niet een, maar twee homeruns sloeg de aangewezen slagman van de Phillies. Beide keren schonk hij Arcia een vernietigende blik bij het passeren van de honken.

Mede dankzij de getergde Harper wonnen de Phillies met 10-2 en vrijdagnacht maakte ze het karwei af: 3-1. Dit keer was rechtsvelder Nick Castellanos de grote man bij Philadelphia met twee homeruns.

Albies kwam vier keer aan slag en wist voor het eerst deze serie geen honkslag te produceren.

Ozzie Albies kijkt verslagen toe hoe Bryce Harper de honken rondt na een van zijn twee homeruns in game 3.

De beste vijf ploegen in het huidige reguliere seizoen - Atlanta (104 zeges), Baltimore (101), Los Angeles Dodgers (100), Tampa Bay (99) en Milwaukee (92) - zijn allemaal voortijdig uitgeschakeld.

In de National League Championship Series (de "halve finales" van het major league-seizoen) neemt Philadelphia Phillies het op tegen Arizona Diamondbacks, dat verrassend te sterk was voor Los Angeles Dodgers.

De 'halve finale' in de American League is een Texaans onderonsje tussen titelhouder Houston Astros en Texas Rangers.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl