Ozzie Albies
NOS Sport

Fraaie mijlpaal voor Albies, die zijn honderdste homerun slaat voor de Braves

Ozzie Albies heeft met zijn honderdste homerun een fraaie mijlpaal bereikt in de Major League Baseball. De 26-jarige honkballer droeg daarmee tevens zijn steentje bij aan de overwinning van Atlanta Braves op Cincinnati Reds (7-6).

Albies sloeg zijn homerun in de vierde inning van de wedstrijd, waardoor hij nu in 21 van zijn laatste 23 duels voor zijn club de honken bereikte.

Albies, aan wie vanwege zijn lengte van 1,72 meter ooit werd getwijfeld of hij de absolute top wel zou kunnen halen, slaat zowel links- als rechtshandig. Al jaren is hij een vaste waarde bij de Braves. In 2018 en 2021 werd hij verkozen in het All Star-team van de MLB.

De op Curaçao geboren Albies debuteerde in 2017 bij de Braves op het hoogste niveau en won twee seizoenen geleden de World Series. Op dit moment bezet hij met zijn club na twaalf wedstrijden in het huidige seizoen de tweede plaats in de National League.

Ook Bogaerts op dreef

Xander Bogaerts was op dreef voor San Diego Padres, dat met 4-2 won van New York Mets. De 30-jarige korte stop uit Aruba zorgde in de negende inning voor twee punten door de bal het veld uit te slaan. Voor hem was het al zijn 160ste homerun in de Major League.

Tampa Bay Rays boekte tegen Boston Red Sox zijn elfde zege van het jaar (7-2) en is nog altijd zonder nederlaag. Het record (13-0) van Milwaukee (1987) en Atlanta (1982) komt steeds dichterbij.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl