Ondanks goal 16-jarige Yamal verspeelt Barça punten, Sevilla ontslaat trainer

FC Barcelona heeft op bezoek bij angstgegner Granada puntenverlies geleden in de Spaanse competitie: 2-2. De ploeg kwam terug van een 2-0 achterstand en leek in de blessuretijd nog een overwinning uit het vuur te slepen, maar een derde Barcelona-treffer werd geannuleerd wegens buitenspel.

Barcelona wist voor de vierde keer op rij niet te winnen van Granada.

Sevilla ontslaat trainer

Sevilla, poulegenoot van PSV in de Champions League, ontsloeg zondagavond trainer José Luis Mendilibar. De club speelde zaterdag gelijk tegen Rayo Vallecano en kent een matige seizoenstart.

Sevilla staat op een veertiende plek. Barcelona blijft door de remise steken op de derde plek. Stuntclub Girona, dat gisteren met Daley Blind een 1-0 zege op Cadiz boekte, staat tweede.

Barcelona kwam al zeer vroeg op achterstand. Na zeventien seconden schoot Bryan Zaragoza raak. Gavi leed balverlies. Zaragoza zorgde in de 29ste minuut voor de tweede Granada-treffer. Hij schoot raak na enkele fraaie kapbewegingen (2-0)

Yamal (16) jongste doelpuntenmaker

De aansluitingstreffer van Barcelona kwam vlak voor rust. Toptalent Lamine Yamal tikte bij de tweede paal voor open doel binnen en maakte zijn eerste Barcelona-doelpunt (2-1). Hij is nu de jongste doelpuntenmaker (16 jaar en 87 dagen) ooit voor Barcelona en in de Spaanse competitie.

In de 85ste minuut maakte Sergi Roberto de aansluitingstreffer. Hij tikte na een voorzet ook van dichtbij binnen (2-2). In blessuretijd kopte Joa Felix bij de tweede paal raak. De goal werd echter afgekeurd, omdat Ferran Torres vanuit buitenspelpositie richting de bal bewoog. De Spanjaard raakte de bal niet.

Granada kreeg aan het einde van de wedstrijd ook nog een levensgrote kans. Zaragoza schoot op de paal en maakte dus geen hattrick.

Frenkie de Jong deed vanwege een blessure niet mee.