Bellingham maakt er twee en passeert daarmee Cristiano Ronaldo

Bellingham scoort weer op makkelijke middag Real Madrid, Girona dendert door

Real Madrid heeft in La Liga de koppositie overgenomen van Girona door overtuigend te winnen van Osasuna (4-0). Jude Bellingham was met twee doelpunten weer de grote man bij Madrid. Girona won eerder op de dag met 0-1 op bezoek bij Cádiz en staat nu op de tweede plek.

In de negende minuut nam Real Madrid al de leiding. Luka Modric veroverde het balbezit op het middenveld en gaf een nauwkeurige pass richting de zestienmeterlijn, waar hij Dani Carvajal vond. De rechtsback legde de bal perfect klaar voor Jude Bellingham, die van dichtbij moeiteloos scoorde: 1-0.

De Koninklijke domineerde de wedstrijd, maar kon pas in de tweede helft de voorsprong uitbreiden. Iets minder dan tien minuten na de rust maakte Bellingham zijn tweede doelpunt van de middag. Na een prachtige sleepbeweging combineerde hij met Valverde, waarna Bellingham het koel afmaakte voor de 2-0.

Goudhaantje Bellingham

De Engelse topaankoop Jude Bellingham staat met zijn twee goals van vandaag al op acht doelpunten in acht wedstrijden in La Liga. Daarmee doet hij het beter dan clubicoon Cristiano Ronaldo, die in zijn eerste acht wedstrijden tot 'slechts' zeven treffers kwam.

Na een fout in de opbouw van Osasuna viel de 3-0 en was de overwinning verzekerd. Valverde stuurde Vinícius diep en de Braziliaan liet David García achter zich. Herrera werd gemakkelijk gepasseerd. Joselu, de huurling van Espanyol tekende in de 70ste minuut voor de 4-0 waardoor Real weer bovenaan staat.

De vroege rode kaart voor Cadiz maakte het wat makkelijker voor Girona

Ook de verrassing van de La Liga wist weer te winnen in een uitwedstrijd tegen Cádiz. In de 10de minuut ontving aanvaller Darwin Machis al een rode kaart, waardoor de weg naar de drie punten wagenwijd open lag voor de ploeg van Daley Blind.

De Nederlander stond in de basis en maakte de 90 minuten vol, centraal in de verdediging. Het doelpunt liet lang op zich wachten. Toch maakte Alex Garcia in de 59ste minuut de bevrijdende 0-1. Dit was alweer de zevende overwinning voor de Catalaanse ploeg, die nog goed meedraait in de top van de Spaanse competitie.