Raphinha (Barcelona) baalt
NOS Voetbal

Barça morst (zonder geblesseerde De Jong) weer punten, dit keer op Mallorca

FC Barcelona heeft voor de tweede keer dit seizoen punten gemorst in de Primera División. Na de 0-0 bij Getafe in de eerste speelronde, bleef de landskampioen op 2-2 steken bij Real Mallorca.

Barcelona, dat zonder de geblesseerde Frenkie de Jong aantrad, keek al snel tegen een 1-0 achterstand aan. Na slecht uitverdedigen van keeper Marc-André Ter Stegen, scoorde Vedat Muriqi.

Via een schuiver van Raphinha kwam Barça op 1-1 maar nog voor rust tikte Abdón Prats na goed werk van Muriqi knap de 2-1 binnen.

Vedat Muriqi (Mallorca) viert zijn treffer tegen Barcelona

Mallorca verdedigde na rust stug, maar mede dankzij de impulsen van de jonge invaller Lamine Yamal pakte Barça toch nog een punt. Na een aanval via Yamal en Raphinha maakte Fermin López de 2-2.

Girona kan woensdag profiteren van het puntenverlies van Barcelona. Daley Blind en zijn ploeggenoten zijn koploper van La Liga als ze het uitduel met Villarreal winnen.

Enkelblessure De Jong

De Jong ontbreekt de komende weken bij de Catalaanse ploeg. De middenvelder liep zaterdagavond tegen Celta de Vigo een enkelblessure op. De blessure betekent een enorme tegenvaller voor bondscoach Ronald Koeman, die zijn sleutelspeler mist in de interlands tegen Frankrijk en Griekenland.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl