Girona met invaller Blind koploper in Spanje, ook Real Madrid passeert Barcelona

Girona is de verrassende koploper in La Liga. Dankzij een knappe 1-2 zege op bezoek bij Villarreal is de bescheiden ploeg uit Catalonië grote buurman FC Barcelona voorbij.

Daley Blind viel tegen Villarreal pas in de 88ste minuut in. De ervaren verdediger had tot dusver geen minuut gemist bij de Spaanse stuntploeg.

Girona, dat vorig jaar tiende werd en pas aan zijn vierde seizoen op het hoogste niveau bezig is, profiteerde optimaal van het onverwachte puntenverlies van Barcelona. Dinsdagavond kwam Barça niet verder dan een gelijkspel (2-2) bij het laag geklasseerde Mallorca.

De stand in Spanje na zeven speelrondes

Girona kwam zelf vroeg in de tweede helft op achterstand door een benutte strafschop van Dani Parejo. Via Artem Dovbyk en Eric García draaide Girona de achterstand om in een zege. De club heeft na zeven speelronden nog geen wedstrijd verloren en heeft momenteel 19 punten, één meer dan Real Madrid.

Ook Real Madrid wint

'De Koninklijke' won vanavond eenvoudig met 2-0 van Las Palmas, de ploeg die na een afwezigheid van vijf jaar weer terug is in de hoogste Spaanse divisie. Namens Real Madrid scoorden Brahim Díaz en Joselu.

Laatstgenoemde gold bij zijn komst in juni als vervanger van Karim Benzema, de veel scorende spits die deze zomer de overstap maakte naar Al-Ittihad. Maar Joselu maakt de verwachtingen nog niet waar in de hoofdstad: hij scoorde vooralsnog slechts drie keer in het huidige seizoen.

Bij de Koninklijke werden de defensieve zorgen wel vergroot in het duel met Las Palmas. David Alaba viel geblesseerd uit en Antonio Rüdiger werd na afloop van de wedstrijd medisch onderzocht. De ploeg van trainer Carlo Ancelotti moet het voorlopig ook nog stellen zonder Éder Militão, die vorige maand zijn kruisband scheurde.