NOS Voetbal

UEFA wijst klacht Levante af over 'onsportief doelpunt' FC Twente in Champions League

FC Twente hoeft niet te vrezen dat een protest van Levante tegen een omstreden doelpunt van Renate Jansen in de kwalificatie voor de Champions League een vervolg krijgt. Mede door de volgens Levante onsportieve goal van de spits bereikte Twente vorige maand ten koste van de Spaanse club de tweede kwalificatieronde van de Champions League.

De UEFA heeft de klacht van Levante niet-ontvankelijk verklaard, wat betekent dat er verder niet meer naar wordt gekeken.

De Spaanse club diende een klacht bij de UEFA vanwege "onsportief gedrag" bij het doelpunt van Jansen en wilde dat er "passende disciplinaire maatregelen" zouden worden genomen.

Bekijk het omstreden doelpunt van Renate Jansen tegen Levante:

September 2023: FC Twente maakt 'dubieus en onsportief doelpunt' tegen Levante

FC Twente won na een 0-2 achterstand met 3-2. Nadat Levante bij 0-2 de bal had uitgeschoten na een blessure bij FC Twente, gaf de thuisploeg in eerste instantie de bal terug na een inworp. Jansen pikte de bal echter op en scoorde de 1-2.

Twente in play-offs

FC Twente speelt volgende week woensdag in de play-offs om een plek in de groepsfase van de Champions League tegen het Zweedse BK Häcken. Ajax treft het Zwitserse FC Zürich. De returns van beide duels worden op 18 en 19 oktober gespeeld.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl