In samenwerking met
RTV Oost
NOS Voetbal

Levante dient klacht in tegen FC Twente vanwege 'onsportief doelpunt'

Levante beticht de vrouwenploeg van FC Twente van "onsportief gedrag" na een dubieus doelpunt van de Tukkers. De Spaanse club heeft een officiële klacht ingediend bij de UEFA, meldt RTV Oost.

Levante wil graag dat de UEFA een onderzoek instelt en daarna "passende disciplinaire maatregelen" neemt. Een persvoorlichter van FC Twente zegt dat de club niet wil reageren op de klacht van de Spaanse club.

Afgelopen zaterdag stonden de clubs tegenover elkaar. FC Twente won na een 0-2 achterstand met 3-2 en plaatste zich daardoor voor de laatste kwalificatieronde voor de groepsfase van de Champions League.

Het gaat om de 1-2 van Twente, gescoord door Renate Jansen. Levante speelde de bal uit vanwege een geblesseerde speler bij FC Twente. Daarna leek Twente het spel te hervatten door de bal terug te geven aan de tegenstander, maar Jansen ging ermee vandoor en scoorde.

Bekijk hieronder het doelpunt van Renate Jansen.

FC Twente maakt dubieus en onsportief doelpunt, Levante dient klacht in

In het voetbal is het gebruikelijk de bal terug te geven als de tegenstander die uit schoot vanwege een blessure bij een van jouw spelers. Een verplichting is dit echter niet, er staat niets over in de spelregels.

Onderzoek

In een statement van de club uit Valencia staat: "Na het verzamelen van alle documentatie, de getuigenissen van de aanwezigen en het bekijken van de beelden, heeft de secretaris van de raad van bestuur een klacht ingediend bij de UEFA Women's Champions League vanwege het onsportieve gedrag van FC Twente in het duel van afgelopen zaterdag."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl