NOS Sport

Overeem (43) beëindigt vechtsportcarrière en gaat de politiek in

Kickbokser Alistair Overeem keert niet meer terug in de ring. In een interview met tijdschrift Panorama maakt de 43-jarige meervoudig wereldkampioen bekend zijn carrière te beëindigen.

Hij gaat zich nu richten op de politiek als lijstduwer voor het Belang van Nederland, de partij van Wybren van Haga.

"Vechtsportlegende Overeem ruilt de ring in voor de politieke arena. Samen met BVNL zal hij de echte gevechten aangaan voor de toekomst van Nederland. Wij zijn trots om hem aan onze zijde te hebben!", schrijft Van Haga op X, voorheen Twitter.

Overeem werd in maart door kickboksbond Glory voor twaalf maanden geschorst voor het overtreden van de dopingregels. In november testte hij na een gewonnen partij tegen Badr Hari positief op een verboden, niet-prestatiebevorderend middel.

Op de avond van zijn zege op Hari daagde Overeem wereldkampioen Rico Verhoeven uit. Dat gevecht is er nooit gekomen vanwege Overeems schorsing, maar had sowieso niet op korte termijn plaatsgevonden. Eerder moest Overeem een aangekondigd titelgevecht met Verhoeven kort van tevoren afzeggen wegens een rugblessure.

Overeem heeft wereldtitels bij de bonden K-1, Strikeforce en Dream. Ook vocht hij in de MMA, waarin hij net geen wereldkampioen werd.

Lijstduwer

En nu dus de politiek voor Overeem. Hij heeft zich als lijstduwer - op plek 41 - aangesloten bij BVNL: "Bij voldoende stemmen ga ik de Kamer in."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl