Badr Hari
NOS Sport

Kickbokser Hari maakt op 7 oktober in Bulgarije alsnog zijn comeback

Kickbokser Badr Hari keert op korte termijn alsnog terug in de ring. De Marokkaanse Amsterdammer doet op 7 oktober mee aan een vechtsportgala van Glory in Bulgarije en neemt het daar op tegen de Est Uku Jürjendal.

De winnaar van het gevecht krijgt een startbewijs voor het achtmanstoernooi in het zwaargewicht aan het einde van het jaar. De winnaar daarvan krijgt 500.000 dollar.

Hari zou aanvankelijk begin deze maand zijn comeback maken in Parijs tegen de Brit James McSweeney, maar hij trok zich op het laatste moment terug vanwege de aardbevingen in Marokko eerder op die dag. De 38-jarige kickbokser achtte zich emotioneel niet in staat om te vechten en sprak in plaats daarvan het publiek toe. Organisator Glory besloot de opbrengst van het gala in de Franse hoofdstad aan de slachtoffers van de natuurramp te schenken.

"Ik kom terug naar Parijs en ik zweer het bij God dat ik jullie de beste partij ooit geef", zei Hari toen. Parijs is nu dus de Bulgaarse stad Burgas geworden.

Laatste wedstrijd jaar geleden

Hari kickbokste voor het laatst op 8 oktober 2022, bijna een jaar geleden. Hij verloor toen in de Gelredome op punten van Alistair Overeem, maar de partij werd vijf maanden later ongeldig verklaard omdat Overeem doping had gebruikt. Meteen na die wedstrijd zei Hari dat hij overwoog te stoppen, om in februari aan te kondigen toch weer te gaan kickboksen.

McSweeney is niet beschikbaar om begin oktober in Bulgarije te vechten. Jürjendal won twee van zijn vier gevechten bij Glory. Zijn laatste zege was vorige maand tegen de 2.07 meter lange Fries Martin Terpstra.

Tersptra komt in Bulgarije ook weer in actie, hij neemt het op tegen Levi Rigters. Ook de winnaar van dat gevecht krijgt een ticket voor het prestigieuze achtmanstoernooi aan het einde van het jaar.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl