Marco Schuitmaker met zijn award
NOS Nieuws

Buma NL Awards uitgereikt, Marco Schuitmaker grote winnaar

Vanavond zijn tijdens het Buma NL Awards-gala de schrijvers, componisten en uitvoerende artiesten van het levenslied in de schijnwerpers gezet. Grote winnaar van die Buma NL Awards is Marco Schuitmaker.

Hij ging er vandoor met twee awards: een voor de meest succesvolle single van 2023, de andere voor meest succesvolle kroeghit. Beide prijzen heeft hij te danken aan Engelbewaarder, de door Pierre Kartner geschreven single waarmee hij 25 weken in de Top 40 heeft gestaan.

De prijzen worden jaarlijks uitgereikt op basis van verkoopcijfers en het aantal keren dat een nummer wordt gedraaid op de radio. Vanavond (Uit M'n Bol) van Kriss Kross Amsterdam, Donnie en Tino Martin en In Spanje van Mart Hoogkamer eindigden op de tweede en derde plaats in de top-10 van meest succesvolle singles.

Hans Aalberts won de award voor beste producer en componist. Hij werkte in het verleden met grote artiesten als André Hazes senior en Gerard Joling. Componist Tom Peters werd uitgeroepen tot Hollandse Meester. Tony van de Berkt kreeg de Industrie Award.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl