Katy Perry tijdens een optreden in Londen
NOS Nieuws

Katy Perry verkoopt muziekrechten, 'voor 225 miljoen dollar'

Zangeres Katy Perry heeft de muziekrechten van vijf albums verkocht aan een investeringsfonds. Het gaat om de rechten van de albums die ze tussen 2008 en 2020 lanceerde: One of the Boys, Teenage Dream, PRISM, Witness en Smile. Dat meldt Litmus Music, een rechtenbedrijf in handen van investeringsbedrijf The Carlyle Group.

Amerikaanse media melden dat de rechten verkocht zijn voor 225 miljoen dollar, omgerekend zo'n 210 miljoen euro. Daarmee zou het een van de grootste 'rechtendeals' ooit zijn.

Litmus Music noemt Katy Perry "een creatieve visionair" en haar muziek "een essentieel onderdeel van de wereldwijde cultuur. "Haar iconische muziek is niet alleen commercieel gezien een enorm succes, ook heeft het de popcultuur significant beïnvloed", zegt topman Matt Settle van investeerder Carlyle.

De afgelopen jaren hebben grote investeringsmaatschappijen zich steeds meer op de markt van de muziekrechten gericht. Eerder verkochten onder meer Justin Bieber, Phil Collins en Genesis, Sting en Justin Timberlake de rechten van hun muziek aan investeringsbedrijven voor vele miljoenen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl