Sting geeft een concert in Spanje (2019)
NOS Nieuws

Van Roxanne tot Shape Of My Heart: Sting verkoopt al zijn liedjes aan Universal

Na onder anderen Bob Dylan, Bruce Springsteen en Neil Young heeft nu ook Sting de rechten van zijn muziek verkocht aan een grote platenmaatschappij. Universal Music heeft zowel alle solonummers als de nummers die hij schreef voor The Police gekocht.

De overnamesom is niet bekendgemaakt. Bronnen van The Wall Street Journal zeggen dat het om zo'n 300 miljoen dollar gaat, omgerekend ruim 263 miljoen euro.

Universal wordt daarmee eigenaar van wereldhits als Roxanne, Every Breath You Take, Shape Of My Heart, If I Ever Lose My Faith In You en Englishman in New York. De overeenkomst behelst zowel de rechten van de liedjes als van opnames ervan.

Ook Every Little Thing She Does Is Magic valt onder de deal:

Sting (70) is een van 's werelds succesvolste artiesten. Hij verkocht meer dan honderd miljoen albums en won zeventien keer een Grammy, de belangrijkste Amerikaanse muziekprijs.

Hij zegt dat hij er vertrouwen in heeft dat zijn oeuvre bij Universal in goede handen is. "Mijn werk wordt er gewaardeerd en gerespecteerd. Niet alleen om het opnieuw onder de aandacht van mijn oude fans te brengen, maar ook door mijn liedjes aan nieuw publiek, nieuwe muzikanten en nieuwe generaties aan te bieden."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl