Wout van Aert wint Coppa Bernocchi
NOS Wielrennen

Na acht tweede plaatsen is Van Aert weer de beste: Belg wint Coppa Bernocchi

Wout van Aert heeft de 104de editie van de Italiaanse najaarskoers Coppa Bernocchi gewonnen. De Belg van Jumbo-Visma was na ruim 186 kilometer tussen Parabiago en Legnano de rapste van een kopgroep van negen renners.

Van Aert begon als grote favoriet aan de koers en Jumbo-Visma nam de wedstrijd dan ook in handen. Toen de kopgroep na de laatste passage van de Piccolo Stelvio ontstond, zat de ploeg met drie man vooraan; naast Van Aert waren ook Tiesj Benoot en Jan Tratnik nog van de partij. Ook Fransman Julian Alaphilippe zat erbij.

Benoot probeerde een paar kilometer voor de finish weg te rijden, maar hij werd bijgehaald. Ook Alaphilippe deed een poging, maar uiteindelijk moesten de koplopers sprinten om de zege. Van Aert bleef de Italianen Vincenzo Albanese en Andrea Bagioli voor.

Vierde overwinning

Voor de 29-jarige Van Aert was het de vierde zege van het jaar op de weg, na overwinningen in E3 Harelbeke, de Ronde van Groot-Brittannië en het Belgisch kampioenschap tijdrijden.

De Belg leek dit seizoen vooral een abonnement op de tweede plaats te hebben: hij werd maar liefst acht keer tweede, waaronder bij de WK en EK op de weg en in twee etappes in de Tour de France.

Van Aert werd twee weken geleden ook tweede bij de EK wielrennen in Drenthe

De Coppa Bernocchi is de tweede van een reeks najaarskoersen in Italië. Dinsdag staat Tre Valli Varesine op het programma en zondag wordt de Ronde van Lombardije verreden, het laatste monument van het wielerjaar.

Van Aert rijdt deze week nog drie koersen in Italië, maar hij staat niet op de startlijst voor Lombardije. De Belg sluit zijn seizoen zondag af met het WK gravel in Veneto.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl