Feyenoord boekt na mooi eerbetoon aan slachtoffers Rotterdam zege op Go Ahead

Bekijk hier de samenvatting van Feyenoord-Go Ahead Eagles

Het ging niet van harte, maar Feyenoord heeft zaterdag wederom een overwinning geboekt in De Kuip. De Rotterdammers wonnen met 3-1 van Go Ahead Eagles.

Yankuba Minteh was de verlosser op een middag waar ook meerdere malen stilgestaan werd bij de slachtoffers van de schietpartijen in Rotterdam, eerder deze week.

Rouwbanden

Met rouwbanden kwamen de spelers van Feyenoord het veld op om vervolgens een minuut stilte te houden voor de omgebrachte 43-jarige docent, een 39-jarige vrouw en haar 14-jarige dochter. Zij kwamen donderdag om bij een schietpartij in het Erasmus MC en in een nabijgelegen woning.

Na 12 minuten was er richting de nabestaanden ook nog een mooi gebaar vanuit het publiek, toen het You'll Never Walk Alone werd ingezet door de ruim 47.000 supporters.

Feyenoord-supporters houden eerbetoon voor slachtoffers schietpartijen

Na de emotionele start van de wedstrijd, ging het publiek in Rotterdam er eens goed voor zitten. De wedstrijd beloofde op voorhand namelijk spektakel. Feyenoord won de laatste vier competitiewedstrijden allemaal en scoorde daarin 21 keer. De laatste twee thuisduels in De Kuip eindigden in 6-1.

De ogen waren vooral weer gericht op Santiago Giménez. De Mexicaan scoorde tegen Ajax drie keer en stond na zes wedstrijden al op 9 doelpunten.

Giménez-gekte in De Kuip

Maar Feyenoord had het moeilijk in de eerste helft. Er waren kleine kansjes voor Dávid Hancko, Igor Paixao en Calvin Stengs, maar Go Ahead Eagles hield goed stand.

Al leek het vijf minuten voor rust toch mis te gaan voor de Deventenaren. Mats Wieffer won een duel op het middenveld en kon de bal meegeven aan Yankuba Minteh. De aanvaller scoorde vervolgens met een droge knal, maar door een handsbal van Wieffer in zijn gewonnen duel ging het doelpunt niet door.

Maar de Gambiaan kon voor rust nog wel juichen. Minteh kreeg de bal aan zijn voet, liet hem niet meer los en schoof de bal vervolgens door de benen van doelman Jeffrey de Lange heen.

Stand eredivisie

Na rust kwam Feyenoord op een veilige 2-0 voorsprong. Een mooie aanval eindigde via Quilindschy Hartman bij Calvin Stengs, die van dichtbij de tweede treffer tegen de touwen kon lopen.

Giménez had nog niet gescoord in dit duel en dat leek ook niet te lukken, toen hij 20 minuten voor tijd van dichtbij keihard de paal raakte. Maar een kwartier voor tijd was de Mexicaan daar alsnog. Uit de draai tekende hij voor 3-0.

Daarna verliet de spits, met zijn 10e competitietreffer op zak, meteen het veld. Hij werd vervangen door Ayase Ueda.

De Japanner scoorde niet meer. Go Ahead deed dat wel. Sylla Sow kon nog voor een eretreffer tekenen voor de uitploeg.