NOS Voetbal

Rotterdamse clubs staan stil bij schietpartijen met bloemen, minuut stilte en rouwbanden

Bij de Rotterdamse voetbalclubs wordt een dag na de schietpartijen in de stad stilgestaan bij de gebeurtenissen.

Feyenoord heeft aangekondigd dat er zaterdag in de Kuip een minuut stilte wordt gehouden voor de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles. De spelers van Feyenoord zullen ook rouwbanden dragen, net als die van Excelsior en Sparta, die zondagmiddag na een minuut stilte de Rotterdamse derby spelen.

In het Erasmus MC werd donderdag een 43-jarige docent doodgeschoten. De vermoedelijke dader, die tevens brand stichtte in het ziekenhuis, had eerder in een nabijgelegen woning een 39-jarige vrouw doodgeschoten en haar 14-jarige dochter zwaar verwond. Het meisje overleed later aan haar verwondingen.

Slot: 'Verschrikkelijk'

Feyenoord-trainer Arne Slot reageerde op de wekelijkse persconferentie bij Feyenoord op het nieuws. "Als je hoort wat voor drama het is geworden, dan is dat verschrikkelijk. We wensen de nabestaanden alle sterkte toe."

Eerder op de dag legden leden van de supportersvereniging van Feyenoord bloemen neer in het Erasmus MC.

"Feyenoord leeft intens mee met alle betrokkenen bij het schietdrama en de gedachten gaan uit naar de slachtoffers en hun nabestaanden. Ook spreekt de club graag haar dank en waardering uit aan alle hulpverleners die ter plaatse waren", schrijft de Rotterdamse club op de website.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl