Bennie Tuinstra in actie tegen Canada bij het OKT in Xi'an.
NOS Sport

Slecht begin OKT: slordig serverende volleyballers schenken zege aan Canada

De Nederlandse volleyballers hebben hun eerste wedstrijd op het olympisch kwalificatietoernooi verloren. In het Chinese Xi'an ging de ploeg van coach Roberto Piazza met 3-2 onderuit tegen Canada: 21-25, 25-23, 26-24, 18-25, 10-15.

Nederland, tiende op de wereldranglijst, was in juli in de Nations League nog met 3-1 te sterk voor de nummer dertien van de wereld. Maar nu zat Oranje zelden goed in het duel. Met name serverend stapelden de volleyballers fout op fout.

Op wilskracht en dankzij de klasse van Nimir Abdelaziz kwam het nog op 2-1 in sets. Toen ook Abdelaziz begon te delen in de malaise, was er geen redden meer aan. De Canadezen bleven koel en konden juichen na Oranjes 26ste servicefout.

De Canadezen juichen na weer een punt tegen de Nederlandse volleyballers bij het OKT in China.

Tegelijk met het OKT in China (poule C) worden ook kwalificatietoernooien gespeeld in Japan (poule B) en Brazilië (poule A). Alleen de beste twee landen van elk kwalificatietoernooi verdienen een ticket voor de Spelen in Parijs.

Zondag vervolgt Nederland het toernooi tegen Mexico (FIVB-22). Polen (nummer één op de wereldranglijst) en Argentinië (zesde) gelden als de favorieten in de groep van Nederland.

Ontsnappingsroute

Mocht Nederland in die opzet niet slagen, dan is er nog een ontsnappingsroute om toch in Parijs te belanden. De vijf beste landen op de wereldranglijst die nog niet zeker zijn van deelname krijgen een startbewijs. Die balans wordt opgemaakt op 24 juni 2024.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl