Nederlandse volleybalsters in China
NOS Sport

Volleybalsters grijpen naast olympisch ticket in laatste duel OKT

De Nederlandse volleybalsters hebben zich zondag in het laatste duel van het olympisch kwalificatietoernooi niet rechtstreeks weten te plaatsen voor de Spelen van Parijs. Het team van bondscoach Felix Koslowski verloor in Ningbo met 3-2 (25-20, 20-25, 25-19, 23-25, 15-12) van de Dominicaanse Republiek.

Nederland had de laatste vier duels met de Dominicaansen verloren en moest nu met 3-0 of 3-1 winnen om het ticket te pakken. In de eerste set speelde Oranje met twaalf directe fouten echter veel te slordig om daar aanspraak op te maken.

Volleybalsters grijpen in laatste OKT-duel naast olympisch ticket

Oranje knokte zich terug in de tweede set, maar na set drie was de spanning weg. De Dominicaanse Republiek grijpt door de zege het tweede ticket achter groepswinnaar Servië.

De formatie van coach Koslowski kan zich nu nog wel via de wereldranglijst plaatsen voor de Spelen in Parijs. Nederland staat nu tiende op die ranglijst, een plek bij de eerste elf is waarschijnlijk genoeg voor plaatsing.

Nika Daalderop vertelde na afloop vanuit China "heel erg teleurgesteld" te zijn. "We weten dat het erin zit, dat maakt het extra zuur." Maar ze beaamt ook dat Oranje te veel eigen fouten maakte tegen de Dominicaanse Republiek. "Dan wordt het lastig."

Daalderop 'heel erg teleurgesteld' na mislopen direct olympisch ticket

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl