NOS Sport

Volleybalsters kunnen op OKT niet stunten tegen Servië en moeten morgen winnen

Volleybalsters buigen bij OKT voor wereldkampioen Servië

De Nederlandse volleybalsters hebben op het olympisch kwalificatietoernooi (OKT) in China niet voor een stunt kunnen zorgen tegen Servië. De tweevoudig en regerend wereldkampioen was duidelijk te sterk voor Oranje en won met 3-0 (25-19, 25-16, 25-20).

Servië, dat tijdens de Olympische Spelen van Tokio de bronzen medaille pakte, gaat aan kop in groep A. Nederland is door de nederlaag gezakt naar de derde plaats. De Dominicaanse Republiek heeft de tweede plaats overgenomen, en won later op de middag van China.

Door die zege is het nu duidelijk dat Nederland morgen in de laatste groepswedstrijd met 3-0 of 3-1 moet winnen van de Dominicaanse Republiek om zich rechtstreeks te kwalificeren voor de Olympische Spelen van Parijs. Anders moet het via de wereldranglijst.

Oranje verdedigt in het duel met Servië

Oranje beleefde een waardeloze start en keek binnen een mum van tijd tegen een 12-5 achterstand aan. De ploeg van coach Felix Koslowski knokte zich echter knap terug en kwam nog tot op een punt van Servië.

De set ging verloren, maar Nederland kon in de tweede set even met Servië mee. In het vervolg had Oranje echter geen antwoord meer op de kanonskogels van de ijzersterke Tijana Boskovic, was het Servische blok nauwelijks te doorbreken en werd de foutenlast bij Nederland te groot.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl