De Graafschap - Roda JC
NOS Voetbal

Roda stelt periodetitel nog niet veilig, Groningen verliest weer in eigen huis

Roda JC is op bezoek bij De Graafschap niet verder gekomen dan een gelijkspel (0-0) en heeft de eerste periodetitel nog niet veiliggesteld. De koploper in de eerste divisie zag achtervolgers ADO Den Haag (3-0 zege op MVV) en FC Emmen (1-0 zege op TOP Oss) het gat van zes naar vier punten verkleinen.

FC Groningen verloor in eigen huis met 3-0 van FC Den Bosch en staat nu op de vijfde plaats van de ranglijst. De ploeg van trainer Dick Lukkien wist dit seizoen slechts twee van de vijf thuiswedstrijden te winnen.

Er werden ook in deze speelronde van de eerste divisie duels onderbroken vanwege bekers die op het veld werden geworpen vanaf de tribunes. De Graafschap-Roda JC, SC Cambuur-Jong PSV en FC Groningen-FC Den Bosch werden (kort) onderbroken. Alle duels werden daarna wel uitgespeeld.

Stroperig Roda

De eerste helft tussen De Graafschap en Roda kwam nooit echt los, mede door de lange onderbreking door een uit het uitvak gegooide beker. Na een half uur leek Roda toch op voorsprong te komen, maar het doelpunt van Rodney Kongolo werd afgekeurd wegens buitenspel.

Roda JC moet nog wachten op het veiligstellen van de eerste periodetitel

Roda, zo goed begonnen aan het seizoen, kon ook na rust geen echte vuist maken. De Limburgers lieten daardoor de kans liggen om de eerste periodetitel veilig te stellen.

Groningen in mineur

Na een pijnlijke thuisnederlaag tegen ADO, herstelde Groningen zich met zeges op Jong PSV en Helmond Sport. Thuis tegen FC Den Bosch maakte de ploeg een machteloze indruk.

Na de pauze maakte de Bossche bezoekers daar gebruik van. Kacper Kostorz, Shalva Ogbaidze, Illias Boumassoudi scoorden en brachten de stemming in de Euroborg naar een nulpunt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl