Roda JC viert de overwinning

Roda JC behoudt koppositie, achtervolgers Cambuur en VVV verspelen punten

Roda JC heeft zijn koppositie in de eerste divisie verstevigd door met 4-1 te winnen van angstgegner FC Den Bosch. De Brabanders maken het de Limburgers vaker moeilijk en ook vrijdagavond begonnen ze redelijk. Toch haalde de ploeg van Bas Sibum uiteindelijk vrij eenvoudig de overwinning binnen.

Eredivisiedegradant Cambuur bezette voor de achtste speelronde de derde plaats. Tegen Jong Utrecht kon de ploeg goede zaken doen, zeker na het gelijke spel van de nummer twee VVV-Venlo tegen Jong PSV (0-0). De ploeg overtuigde echter niet tegen de beloften van Utrecht en verloor: 3-2.

Het debuut van de nieuwe Willem II-trainer Peter Maes werd uitgesteld. De wedstrijd tegen TOP Oss werd vanwege zware regenval uitgesteld.

Roda fier aan kop

Roda kreeg in de 10de minuut via Rodney Kongolo vanuit een corner een kans om de bal binnen te koppen. Zijn poging werd op de doellijn weggewerkt. Den Bosch hield in het Parkstad Limburg Stadion goed stand in de eerste helft. De Limburgers kwamen niet verder dan enkel wat kleine kansen.

Tot vlak voor rust: spits Maximilian Schmid maakte via twee pogingen de openingstreffer.

Schmid viert de openingstreffer van Roda JC

Vroeg in de tweede helft kwam Den Bosch met een man minder te staan. Middenvelder Jaron Vicario kreeg rood na een harde tackle en kon gaan douchen. Ould Chikh haalde de buit vervolgens binnen door in de 76ste minuut de bal rustig binnen te schieten. Het werd zelfs nog mooier voor de koploper, toen Daneels ook nog de 3-0 maakte.

Het slot van de wedstrijd was chaotisch. In de 88ste minuut scoorde Matisse Didden heel knullig een eigen doelpunt. Metehan Guclu maakte even later met een knap schot zijn eerste treffer van het seizoen en bepaalde de eindstand: 4-1.

Boeiende wedstrijd in de Galgenwaard

Cambuur was de favoriet in de Galgenwaard tegen de beloften van FC Utrecht. Toch begon de ploeg niet sterk aan de wedstrijd. Al in de derde minuut kwamen de jongelingen van Utrecht op voorsprong. Spits Rijks stond vrij bij een corner en kon gemakkelijk de bal tegen het net koppen.

Snel kwamen de Leeuwarders weer terug in de wedstrijd. In de 15e minuut maakte Van Eldik hands en kreeg spits Milan Smit de kans om een penalty te scoren. Hij schoot de gelijkmaker hard in het dak van van het doel en tekende voor zijn vijfde treffer van het seizoen.

Vreugde bij Rafik el Arguioui na de winnende treffer

De ploeg van Sjors Ultee creëerde nog wat kansen om met een voorsprong de rust in te gaan, maar het was Utrecht dat scoorde. De bal kwam via de kluts bij aanvaller Augustinus-Jensen terecht, die de bal in de bovenhoek krulde.

Vroeg in de tweede helft leek de ploeg uit Friesland wel te scoren uit een corner, maar de goal werd afgekeurd door een belemmering van de keeper. Toch kwam Cambuur nog vrij snel op gelijke hoogte. El Hilali schoot raak in de 59ste minuut.

Waar Cambuur nadrukkelijk opzoek leek te gaan naar de overwinning, scoorde Rafik el Arguioui na een flitsende actie de 3-2, tegen de verhoudingen in.