Koopmeiners matchwinner Atalanta, Osimhen scoort maar juicht niet voor Napoli

De midweekse speelronde in de Serie A heeft Nederlandse doelpunten opgeleverd van Teun Koopmeiners en Denzel Dumfries. Ook Victor Osimhen scoorde, maar de Nigeriaan die dreigt een rechtszaak tegen zijn eigen club Napoli aan te spannen, juichte niet. Tijjani Reijnders gaf een assist bij AC Milan, dat op gelijke hoogte komt met koploper Inter.

Atalanta boekte op bezoek bij Hellas Verona de vierde overwinning van het seizoen. Dankzij de treffer van Koopmeiners, vroeg in de wedstrijd, won de ploeg nipt met 0-1. Hans Hateboer mocht na rust invallen, Mitchel Bakker keek de hele wedstrijd toe vanaf de bank.

De stand in de Serie A

Het is de tweede goal van Koopmeiners dit seizoen. Na een handig overstapje van Emil Holm kon de 25-jarige middenvelder eenvoudig binnenschieten. Het doelpunt had nog een extra Nederlands tintje, want de assist kwam van Marten de Roon.

Osimhen neemt sportieve wraak bij Napoli

In Napels waren bij de 4-1 zege van Napoli op Udinese alle ogen gericht op Osimhen, die dreigt met juridische stappen tegen zijn eigen club. Osimhen miste zondag een strafschop in het doelpuntloze gelijkspel tegen Bologna. Dat gebeurt ook de topscorer van vorig seizoen weleens, maar het bleef niet bij puntenverlies alleen.

In een komisch bedoeld TikTok-filmpje maakte Napoli hem daarna belachelijk om de gemiste strafschop. De Nigeriaanse spits was woest en verwijderde prompt al zijn Instagram-foto's in het shirt van de club.

In de thuiswedstrijd tegen Udinese kwam Napoli op voorsprong via een penalty, die benut werd door Piotr Zielinski. Normaal gesproken is Osimhen de vaste nemer en trainer Rudi Garcia vroeg zijn spits ook deze te nemen. Maar Osimhen weigerde na zijn veelbesproken misser tegen Bologna achter de bal te gaan staan.

Victor Osimhen juicht niet nadat hij de 2-0 scoort in de wedstrijd tegen Udinese

Even later nam hij sportieve wraak door de 2-0 binnen te schieten. Osimhen besloot demonstratief niet te juichen.

Via Chvitsja Kvaratschelia en invaller Giovanni Simeone, de zoon van Atlético-trainer Diego, breidde Napoli de stand vervolgens uit naar 4-1. Tussendoor scoorde Lazar Samardzic voor Udinese.

Dumfries scoort, maar Inter verliest

In Milaan kwam ondanks een doelpunt van Dumfries een einde aan de ongeslagen reeks van Internazionale dit seizoen. Hoogtepunt in de eerste helft was de openingstreffer van de Oranje-international.

De vleugelverdediger maakte zijn tweede doelpunt van het seizoen op fraaie wijze. Hij stoomde als vanouds op aan de rechterflank baalde in eerste instantie zichtbaar dat zijn voorzet niet aankwam. Maar hij kreeg een herkansing.

Robben-achtige goal

Dumfries kreeg de bal weer in de voeten gespeeld en daagde zijn tegenstander met drie schijnbewegingen uit, alvorens naar zijn linkerbeen te kappen en in de verre hoek te scoren. De actie deed, hoewel wat minder gepolijst, een beetje denken aan de karakteristieke manier waarop Arjen Robben menig doelpunt maakte.

Denzel Dumfries juicht na zijn openingstreffer in de wedstrijd tegen Sassuolo, die uiteindelijk met 1-2 verloren gaat

Sassuolo kwam in de tweede helft langszij door een doelpunt van Nedim Bajrami. Na een uur spelen nam de bezoekende ploeg zelfs brutaal de leiding. Domenico Berardi scoorde met een fraai schot in de verre hoek.

Bij Inter maakte Davy Klaassen in de slotfase als invaller zijn debuut. AC Milan en Internazionale zijn na vanavond de gedeelde koplopers van de Serie A, met beide vijftien punten uit zes wedstrijden.

Reijnders belangrijk voor AC Milan

Zijn teamgenoten bij AC Milan noemen hem liefkozend Power Reijnders. Tijjani Reijnders (ex-AZ) speelde tegen Cagliari een sterke eerste helft en viel vooral op door zijn loopvermogen. Hij zag zijn inzet beloond worden met een assist in de met 1-3 gewonnen wedstrijd.

Toch was het Cagliari dat tegen de verhoudingen de leiding nam, dankzij een verwoestend schot van Zito Luvumbo. Het was de eerste keer dit seizoen dat Cagliari, na zes wedstrijden nog altijd zonder overwinningen in de Serie A, op voorsprong kwam.

Fikayo Tomori juicht nadat hij de 2-1 scoort in de wedstrijd tegen Cagliari, de assist is van Tijjani Reijnders

Het zou nog tot de slotfase van de eerste helft duren, maar in een tijdsbestek van vijf minuten herstelde Milan de verhoudingen. Eerst via een doelpunt van Noah Okafor, die van dichtbij binnen kon tikken. Op slag van rust scoorde Fikayo Tomori vervolgens de 1-2. De assist was van Reijnders.

Ruben Loftus-Cheek besliste het duel na een uur spelen met een afstandsschot. Een minuut daarvoor was Reijnders onder applaus naar de kant gehaald door trainer Stefano Pioli.

Lazio, opponent van Feyenoord in de Champions League, won thuis met 2-0 van Torino.