Koploper Inter blijft foutloos bij hekkensluiter Empoli, geen speeltijd Dumfries en Klaassen

Internazionale is na vijf duels nog zonder puntenverlies in de Serie A. De koploper uit Milaan boekte een magere 1-0 zege bij Empoli, dat zonder punten onderaan de ranglijst bungelt.

Na een vroeg offensief van de bezoekers kwam Empoli wat makkelijker in de wedstrijd. Bij de Toscaanse club zat Aurelio Andreazzoli voor het eerst weer op de bank. De 69-jarige trainer begint aan zijn vierde periode als coach van de club, hij verving afgelopen week Paolo Zanetti.

De oud-speler van de club leidde Empoli vorig seizoen naar een keurige veertiende plaats, maar begon dit seizoen teleurstellend en werd na de 7-0-nederlaag tegen AS Roma ontslagen.

Volley Dimarco

Pas na rust scoorde Inter en dat deed het op zeer fraaie wijze. Uit een afgeslagen corner joeg Federico Dimarco, die aan het begin van zijn loopbaan nog op huurbasis uitkwam voor Empoli, met een prachtig gedrukte volley de bal in de rechterbovenhoek.

Empoli probeerde wel wat terug te doen, maar slaagde er ook nu niet in de eerste goal van het seizoen te maken. Bij Inter bleven Denzel Dumfries en Davy Klaassen op de bank. Stefan de Vrij viel na rust in.