NOS Voetbal

Oud-middenvelder Gattuso moet als trainer Ajax-opponent Marseille er bovenop helpen

Gennaro Gattuso is de nieuwe trainer van Olympique Marseille, tegenstander van Ajax in de groepsfase van de Europa League. De 45-jarige Italiaan, die als bikkelharde middenvelder 335 duels voor AC Milan speelde, is de opvolger van de opgestapte Marcelino.

Gattuso zal de crisis moeten afwenden bij L'OM. De Fransen werden door het lager ingeschatte Panathinaikos uitgeschakeld in de voorrondes van de Champions League. Na een zwakke start in de Ligue 1 eisten fanatieke supporters opheldering.

Spelers werden na wedstrijden op het matje geroepen, meerdere bestuursleden werden bedreigd en trainer Marcelino stapte, vlak voor de wedstrijd tegen Ajax (3-3), op.

Veelbewogen trainersloopbaan

De trainersloopbaan van Gattuso is net zo veelbewogen als het recente verleden van zijn nieuwe club. De 73-voudig international werd elf jaar geleden als speler/trainer van Sion al snel uit zijn functie gezet. Daarna volgden korte periodes bij onder meer Palermo en OFI Kreta.

Gatusso hield het langer dan een seizoen vol als trainer van zijn oude liefde AC Milan, en ook bij Napoli bleef hij anderhalf jaar aan het roer. Zijn laatste klussen waren nog sneller klaar. Bij Fiorentina vertrok hij al voor zijn contract daadwerkelijk inging. En in januari dit jaar verliet hij Valencia na een half seizoen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl