'Pancho', interim-trainer van Marseille
NOS Voetbal

Assistent 'Pancho' leidt crisisclub Marseille in Amsterdam, bestuur bedreigd

Iets meer dan een etmaal voor het Europa League-treffen met Ajax weten de spelers van Olympique Marseille door wie ze in Amsterdam gecoacht worden. Jacques 'Pancho' Abardonado is van assistent-trainer naar interim-trainer gepromoveerd.

Hij is de (tijdelijke) opvolger van de Spanjaard Marcelino, die deze zomer pas was begonnen aan zijn trainersklus in Zuid-Frankrijk. Hij kondigde gisteren zijn afscheid aan en vandaag werd zijn vertrek door de club bevestigd.

"Ik werd gisteravond gebeld", vertelde Abardonado op een persconferentie in de Johan Cruijff Arena. "Ik ga vanavond voor het eerst de training leiden. Ik vind het een eer om dit te gaan doen."

De 45-jarige Abardonado speelde als verdediger voor Marseille en werkte er als coach ook in de opleiding. "Ik heb bijna alle rollen hier al vervuld, alleen die van trainer van het eerste nog niet", glimlachte hij. "Ik ga het met plezier doen. Hoe lang ik interim-trainer ben, kan ik nog niet zeggen. Ik zie het van wedstrijd tot wedstrijd."

Bestuur bedreigd

Marseille verkeert in een grote crisis na een teleurstellende seizoenstart. De Fransen werden door het lager ingeschatte Panathinaikos uitgeschakeld in de voorrondes van de Champions League. In de Ligue 1 liep L'OM tegen zes verliespunten aan.

Niet alleen trainer Marcelino kwam onder vuur te liggen, ook het bestuur was het mikpunt van harde kritiek. De fanatieke supporters van Marseille hadden maandag een bijeenkomst met vier directieleden.

Pablo Longoria, Javier Ribalta, Stéphane Tessier en Pedro Iriondo claimden daarbij te zijn bedreigd en zouden volgens L'Équipe net als Marcelino opstappen. De supporters zouden met 'oorlog' hebben gedreigd als zij aan zouden blijven.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl