Marcelino Garcia Toral
NOS Voetbal

'Vlak voor Europa League-duel met Ajax stapt trainer Olympique Marseille op'

Twee dagen voordat Olympique Marseille Ajax treft in de Europa League, moet de Franse club op zoek naar een nieuwe trainer. Marcelino García Toral heeft dinsdag de spelersgroep laten weten te vertrekken, zo meldt de Franse sportkrant L'Équipe.

De periode van de Spaanse trainer Marcelino bij Olympique Marseille heeft slechts zeven officiële wedstrijden geduurd, maar zijn vertrek komt niet helemaal uit de lucht vallen. De club kent een matige start van het seizoen.

Zo werd de club al in de voorronde van de Champions League uitgeschakeld door Panathinaikos en is in de Franse competitie de vierde plaats - na vijf speelrondes - de voorlopige tussenstand. Marseille won twee duels, speelde drie keer gelijk, maar verloor nog niet.

Boze fans

"Werk je in het zweet of ga weg!", schreeuwde de harde kern van Marseille-fans zondag naar zijn spelers, na een teleurstellend gelijkspel tegen Toulouse.

Marcelino toonde begrip voor de fans. "We hebben een geweldig publiek dat ons altijd steunt en nu uitten zij hun onvrede. Maar we willen allemaal winnen en ik kan mijn spelers na deze wedstrijd niets verwijten."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl