Nyck de Vries
NOS Sport

De Vries volgend jaar terug in Formule E: 'Voelt als thuiskomen'

Nyck de Vries keert volgend jaar terug in de internationale autosport. De 28-jarige coureur stapt komend seizoen in bij het team van Mahindra in de Formule E.

Eerder dit jaar reed De Vries nog in de Formule 1. Na een sterke invalbeurt tijdens de Grand Prix van Italië van vorig jaar, mocht hij dit seizoen zijn kunsten tonen bij AlphaTauri. Na tien races was het echter einde oefening. Wegens tegenvallende resultaten werd hij vervangen door Daniel Ricciardo.

In januari begint het nieuwe seizoen van de Formule E, het wereldkampioenschap voor elektrische auto's. In 2021 kroonde De Vries zich in deze klasse tot wereldkampioen bij Mercedes. In totaal won hij vier races in de Formule E.

Bekende familie

"Terugkeren in de Formule E zal voelen als thuiskomen. Ik heb drie jaar deel uitgemaakt van deze familie, ik ken iedereen erg goed. Ik kijk er naar uit om terug te zijn in de bekende omgeving, en om ergens te zijn waar ik uiteindelijk altijd genoot van het racen."

Naast het elektrisch racen, wordt De Vries ook al weken in verband gebracht met een zitje bij het team van Toyota in het WK langeafstandsracen. Mocht hij daar ook tot een overeenkomst komen, rijdt hij volgend jaar in de topklasse van de 24 uur van Le Mans.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl