Yuki Tsunoda en Daniel Ricciardo
NOS Sport

AlphaTauri bevestigt Tsunoda en Ricciardo als coureurs voor 2024, Lawson reserve

Yuki Tsunoda en Daniel Ricciardo racen ook in 2024 voor AlphaTauri in de Formule 1. Dat maakte het team bekend voorafgaand aan de derde vrije training voor de Grand Prix van Japan.

Tsunoda rijdt al sinds 2021 voor het Italiaanse zusterteam van Red Bull Racing. Waar hij in zijn eerste jaren bekend stond als wild en onvoorspelbaar, nam hij dit seizoen de rol van teamcaptain over.

Korte rentree Ricciardo

Ricciardo keerde bij de GP van Hongarije terug bij het team waar hij ook in 2012 en 2013 voor reed, na een half jaar langs de zijlijn te hebben gestaan. De Australiër verving Nyck de Vries, die geen verpletterende indruk kon maken in de eerste seizoenshelft. In tien races scoorde de Nederlander geen WK-punten.

Lang kon Ricciardo overigens niet genieten van zijn comeback. Door een ongeluk in de vrije training in Zandvoort brak hij zijn hand, waardoor Liam Lawson hem nu al vier weekenden vervangt.

Gisteren werd Lawson gevraagd naar zijn toekomst in de Formule 1, bekijk zijn reactie hier:

Racetalent Lawson droomt van vast Formule 1-zitje: 'Daar werk ik naartoe'

Lawson maakte indruk door vorige week in Singapore punten te pakken door als negende te eindigen, maar voor hem is er volgend jaar slechts een reserverol weggelegd, bij zowel Red Bull als AlphaTauri.

Helmut Marko, adviseur van Red Bull, stelt dat Lawson het nieuws 'goed opnam'. "We verkiezen ervaring boven talent", laat hij weten. Ook weet hij te melden dat Ricciardo in aanloop naar Qatar weer zal testen in een simulator, maar dat een rentree bij de race in Austin, twee weken later, waarschijnlijker is.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl