Nyck de Vries
NOS Sport

De Vries duikt na gedwongen vertrek uit F1 studieboeken in: 'Nog nooit gestudeerd'

Nyck de Vries heeft een nieuwe uitdaging gevonden na zijn gedwongen vertrek uit de Formule 1. De 28-jarige coureur gaat aan de Universiteit van Harvard de cursus 'Negotiation and Leadership' volgen, heeft hij aan de website racingnews365.com verteld.

De Vries werd een maand geleden door AlphaTauri aan de kant geschoven vanwege tegenvallende resultaten. De Australiër Daniel Ricciardo heeft zijn plek inmiddels ingenomen.

De Nederlander behaalde dit seizoen geen enkel WK-punt. Zijn beste resultaat in de Formule 1 het afgelopen jaar was de twaalfde plaats bij de Grand Prix van Monaco. Vorig seizoen haalde hij wel twee punten voor het WK-klassement, dankzij een negende plaats bij de Grand Prix van Italië.

Of zijn vertrek uit de koningsklasse van de autosport lastig te accepteren was? "Eigenlijk niet", vertelt hij. "Ik heb veel steun ontvangen en het is allemaal erg natuurlijk verlopen. Ik heb veel gegolfd sindsdien."

Middelbare school niet afgemaakt

En volgende maand duikt hij dus de studieboeken in. De Vries: "Ik heb eigenlijk nog nooit gestudeerd in mijn leven. Ik heb mijn middelbare school niet eens afgemaakt."

"Maar in september ga ik een cursus volgen aan Harvard: Negotiation and Leadership. Een beetje studeren. Meer omdat ik het gewoon leuk vind nu ik wat tijd en interesse heb om andere dingen te leren."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl