NOS Voetbal

Jonker verheugt zich op weerzien met Wiegman: 'Het wordt een gevecht'

Jonker over clash met Engeland: 'Wij hebben wat recht te zetten na België'

"Als we ons willen kwalificeren voor de Nations League Finals, moeten we winnen van Engeland." Bondscoach Andries Jonker van de Oranjevrouwen windt er geen doekjes om. Na de 2-1 nederlaag tegen België afgelopen vrijdag staat de druk erop voor de speelsters van Jonker. Dinsdagavond komt Engeland naar de Galgenwaard in Utrecht.

De wedstrijd tegen WK-finalist Engeland is ook een weerzien met oud-Oranjebondscoach Sarina Wiegman. Jonker verheugt zich erop: "Sarina kent ons als geen ander. De spelers en mij. Het wordt een gevecht, we hebben wat recht te zetten na de nederlaag tegen België."

De Nations League is ook een kwalificatietoernooi voor de Olympische Spelen. Aanvoerder Sherida Spitse is uiteraard niet blij met de verrassende nederlaag tegen België, de nummer achttien van de wereldranglijst (Nederland staat elf plaatsen hoger), in de openingswedstrijd. Maar ze vindt niet dat Oranje echt slecht speelde.

"We hebben tegen de Belgen 70 tot 80 procent balbezit gehad. Daarbij ging de bal vaak naar dezelfde kleur. Zelfs tegen Vietnam op het WK ging dat minder goed."

Belangrijk voor Oranje is of eerste doelvrouw Daphne van Domselaar weer fit is. Zij, en tweede doelvrouw Lize Kop, misten allebei het duel met de zuiderburen omdat ze niet fit genoeg waren. Daardoor maakte Feyenoord-doelvrouw Jacintha Weimar haar Oranjedebuut. Een ongelukkig eerste optreden, met een beslissende fout in de blessuretijd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl