NOS Sport

Tennissers Team Wereld winnen in Vancouver opnieuw Laver Cup

Team Wereld heeft de zesde editie van de Laver Cup veroverd. Team Europa, dat de eerste vier edities had gewonnen, werd in het Canadese Vancouver met 13-2 verslagen.

De spelers 'uit de rest van de wereld' wonnen op de openingsdag alle vier de duels. Dat was nog niet onoverkomelijk voor het verzwakte Team Europa, dat het onder anderen moest stellen zonder Novak Djokovic, Carlos Alcaraz, Daniil Medvedev, Holger Rune en Stefanos Tsitsipas, de nummers een tot en met vijf van de wereldranglijst, en de geblesseerde Rafael Nadal.

Team Wereld wint in Vancouver opnieuw de Laver Cup

Maar met slechts één zege (van Casper Ruud) op de tweede dag, moesten op de slotdag alle vier de partijen gewonnen worden. Dat ging in de eerste partij al fout, toen Hubert Hurkacz en Andrej Roeblev in het dubbelspel onderuit gingen tegen Ben Shelton en Frances Tiafoe.

Volle bak of lol trappen?

Bij de Laver Cup zijn er voor de spelers geen punten te verdienen voor de wereldranglijst en staat er vooral prestige op het spel. Het toernooi heeft daardoor een sterke afwisseling van prestatief en showtennis.

Dat bleek wel op de eerste speeldag, afgelopen vrijdag, toen de Fransman Gaël Monfils en de Canadees Felix Auger-Aliassime het met elkaar aan de stok kregen.

Auger-Aliassime wilde graag een serieuze partij spelen, terwijl publieksspeler Monfils naar eigen zeggen ook op de tennisbaan stond om het naar zijn zin te hebben. Dat zorgde voor de nodige onderlinge frustraties.

Roger Federer, die de voorbije dagen als mede-organisator van de Laver Cup in Vancouver was, moet de fanatieke houding van Auger-Aliassime kunnen waarderen. Federer hoopt namelijk de Laver Cup ooit even groot als de prestigieuze Ryder Cup in het golf te krijgen.

De volgende editie van de Laver Cup is in 2024 in Berlijn.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl